Вјештачко месо постаје хит

Бургер Кинг је најавио да свом менију додаје и Импоссибле Wхоппер, хамбургер направљен од биљних намирница компаније Импоссибле Фоодс.

Здравље 05.08.2019 | 11:45
Вјештачко месо постаје хит
Алтернативни бургери би требало да постану доступни већ осмог августа, те утоле глад оних који избјегавају право месо.

Први хамбургер направљен од лабораторијског меса настао је у Холандији 2013. године, те је од тада све више компанија почело да се интересује за ову технологију. 

Будући да се годишње потроши око 300 милиона тона меса, што је више него дупло у односу на количине које су се производиле пре 30 година, процес производње све више утиче на климатске промене, а због тога што је одговоран за емитовање око 14,5 одсто гасова који утичу на формирање ефекта стаклене баште.

Неки тврде да још увек нема доказа да је процес производње меса у лабораторијама одржив, док се други баве проблемом укуса, те питају "да ли овакво месо уопште има добар укус?".

Они који су га пробали тврде да има, те је, на пример, у француском ресторану Јардиниèре "лабораторијски хамбургер" који се прави од меса из компаније Импоссибле Фоодс, једна од најпопуларнијих ставки на менију, а корисници ће нову варијанту ускоро моћи да пробају и у Бургер Кинг ресторанима.

Нови Wхоппер бургер већ је тестиран на неколико мањих тржишта, а ресторани у којима се појавила и верзија хамбургера од алтернативног меса забележили су већи промет од ресторана који нуде само традиционалне производе. 

Прехрамбена будућност је ту, те би брза храна ускоро могла да потпуно елиминише право месо, будући да нове верзије меса нуде слично искуство, које би у будућности требало још да се приближи ономе што су до сада нудиле искључиво краве.

(ПЦ пресс)

Коментари / 0

Оставите коментар