Ш.Г. "Оштрељ": Захтјев за смјене

"Због изузетно тешких услова рада, увећаних радних норми и веома ниских плата, радницима Шумског газдинства "Оштрељ" из Дринића, стрпљење је на измаку, а као кривца за овако стање радници виде у брачном пару , техничком директору и шефу производње", наводи Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира РС.  

Република Српска 05.08.2019 | 10:58
Ш.Г. "Оштрељ": Захтјев за смјене
Синдикат наводи да су у посебно тешкој материјалној и социјалној ситуацији су трактористи.

"Они због увећаних радних норми нису у стању да зараде ни износ режијске плате, због чега трпе и њихове породице, које тешко састављају крај с крајем и чији је животни стандард испод сваког егзистенцијалног минимума. Позадина оваквог понашања `господара` живота радника у Шумског газдинству `Оштрељ` из Дринића је у освети према радницима, који су категорички одбили да се организују у директоров `жути синдикат`", тврди Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира РС. 

Синдикат наводи да су се радници недавно изјаснили да желе бити чланови Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске.

"Очито да брачном пару из Дринића још није јасна политика сва три социјална партнера у Српској, Владе, Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца, да се у циљу спречавања одлива квалификоване радне снаге, стално повећава просјечна плата а да до краја ове године достигне износ од хиљаду КМ.
Због тога ће Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске стати уз раднике Шумског газдинства "Оштрељ" Дринић, те је у складу са законима, спреман је на све облике синдикалне борбе, како би заштитио достојанство рада и радника овог предузећа, који не желе и неће да буду робови у 21. вијеку". 

Из Синдиката наводе да су упутили апел директору и управи Шумског газдинства ,,Оштрељ,, из Дрнића да што прије изврши кадровске промјене у процесу производње овог газдинства, јер је то, како кажу, тренутно у примарном интересу како газдинства, тако и свих запослених радника.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Аноннимусс

05.08.2019 11:33

Њима скидам капу једини који и раде несто у том предузецу ,сјеца и трактористи. Ови остали на посао иду у 7 док додју у одјел 9 раде до 10 пауза до 11 опет раде до 1 неки и краце и куци. Тако и у осталм у ШГ Р.Сумској

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааа

05.08.2019 14:30

Није баш тако друже... Има нас који смо у 7 у фирми, 7.15 у возилима на путу на терен и нисмо у фирми прије 14.30 или касније. Не генерализуј баш све....

Name

Вени види

05.08.2019 18:12

Дању ноћу, без прекида, кроз Дринић шињају камиони и шлепери препуни обловине и грађе, празни се враћају и опет пуни шињају. А пара нигдје. До сјекача и шумаских радника мало тога и са закашњењем шта долази. И сви се питају куда иде робе, каква је наплата, гдје је новац...??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петровцанин

06.08.2019 04:43

Какве глупости лупају.Па директор има право да смјењује и поставља кога хоце.Тако да,ако му неко смета сто не ријеси тај проблем а не ово писање преко Синдиката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

06.08.2019 06:53

ШТА КАЖЕТЕ О КРАЂИ ШУМА КОЈУ НИКО НЕ МОЖЕ ЗАУСТАВИТИ.ЈЕДНО СТАБЛО КОШТА 1.200.00 КМ. БЛАГО НАМА.НАШЕ БОГАТСТВО СА ШУМАМА ПОЛАКО ИШЧЕЗАВА.СВИ ТО ВИДЕ АЛИ КОГА ТО БРИГА .СВАКО ГЛЕДА СВОГА ПОСЛА.ТО ЈЕ НЕ УРЕЂЕНА ДРЖАВА.САМО ПО ЏЕПУ ПА ДА ВИДИМО КАКО ЋЕ КО ПРОЋИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааа

06.08.2019 15:12

Директор је одговоран за ситуацију у фирми, она је умањила плате и норме. Ту је кривац брацни пар Бањац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали мрав

07.08.2019 11:32

Свака част на одговору и ја мислим да те лопурде не могу радити свашта јер овај тек. Директор то неда

Name

Он

07.08.2019 14:34

Тако је!

Name

Нико

09.08.2019 17:36

Еј народе о цему ви прицате колико година ти људи управљају Дриницком сумаријом и прицају како је до јуце била у врху а ста је сад одједном све нестало и директор и паре. Па свјесно униставају Дриниц и дриницане и то траје годинама само сто јадни радници несмију дици глас јер се пласе да це остати и без парцета хљеба. Политика нам је свугдје скројила арсине па и овдје. Бозе дај да иста опстане али пласим се да неце.

Name

Петровцанин

07.08.2019 05:40

Газдинству треба само човјек са стране. Показало се да кад год имамо за директора неког из Дринића, овдје настане катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали мрав

07.08.2019 11:29

Ја мислим да овај брачни пар добро води посао а то неком смета ме може радити шта хоће вјероватно само Стаљин би ово рјесио поздрав за брачни пар

ОДГОВОРИТЕ