Надал: Не мислим на Новака и Роџера!

Други тенисер света, Шпанац Рафаел Надал ове недеље играће на Мастерсу у Монтреалу.

Тенис 05.08.2019 | 19:43
Надал: Не мислим на Новака и Роџера!
Надал није играо још од пораза од Роџера Федерера у полуфиналу Вимблдона, а у Канади ће бити први носилац.

На "Роџерс купу" ће свакако бити фаворит број један пошто су и Новак Ђоковић и Роџер Федерер, који су 14. јула одиграли оно спектакуларно финале у Лондону, одлучили да пропусте овај турнир.

Они се на терен враћају на Мастерсу у Синсинатију, а Надал ће дотле имати обавезу да одбрани титулу у Канади.

"Не могу да размишљам о томе да ли они играју на турниру или не. Тенис је више од неколико играча", изјавио је Надал алудирајући на одсуство Ђоковића и Федерера са такмичења.

Надал каже да му је сваки меч у канади подједнако битан.

"Морам да се припремим најбоље што могу и да уђем у мечеве у високом ритму. Свеједно, са Новаком или Роџером би играо да су ту само у полуфиналу или финалу, тако да немам о чему да бринем".

Надал је слободан на старту, а у другом колу игра са бољим из дуела квалификанта и Алекса де Минора.

Један од оних који ће покушати Надалу да отежају посао је и финалиста Ролан Гароса и победник прошлонедељног турнира у Кицбилу, Аустријанац Доминик Тим.

"Никада нисам победио у Канади. Волео бих да се то промени. Велики ми је циљ да играм овде добро, надам се да ћу коначно славити", поручио је Тим који турнир отвара против бољег из меча између Дениса Шаповалова и Пјер-Ига Ербера.

Надал би се са Федерером и Ђоковићем могао сусрести у Синсинатију, уколико одлучи да се тамо појави. још није донео одлуку.

"Синсинати је и даље опција. Теже је играти на бетону него на трави или шљаци. Ово је једини спорт где се редовно игра на тако тврдој подлози. То може да буде веома опасно по тело", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар