Nadal: Ne mislim na Novaka i Rodžera!

Drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal ove nedelje igraće na Mastersu u Montrealu.

Tenis 05.08.2019 | 19:43
Nadal: Ne mislim na Novaka i Rodžera!
Nadal nije igrao još od poraza od Rodžera Federera u polufinalu Vimbldona, a u Kanadi će biti prvi nosilac.

Na "Rodžers kupu" će svakako biti favorit broj jedan pošto su i Novak Đoković i Rodžer Federer, koji su 14. jula odigrali ono spektakularno finale u Londonu, odlučili da propuste ovaj turnir.

Oni se na teren vraćaju na Mastersu u Sinsinatiju, a Nadal će dotle imati obavezu da odbrani titulu u Kanadi.

"Ne mogu da razmišljam o tome da li oni igraju na turniru ili ne. Tenis je više od nekoliko igrača", izjavio je Nadal aludirajući na odsustvo Đokovića i Federera sa takmičenja.

Nadal kaže da mu je svaki meč u kanadi podjednako bitan.

"Moram da se pripremim najbolje što mogu i da uđem u mečeve u visokom ritmu. Svejedno, sa Novakom ili Rodžerom bi igrao da su tu samo u polufinalu ili finalu, tako da nemam o čemu da brinem".

Nadal je slobodan na startu, a u drugom kolu igra sa boljim iz duela kvalifikanta i Aleksa de Minora.

Jedan od onih koji će pokušati Nadalu da otežaju posao je i finalista Rolan Garosa i pobednik prošlonedeljnog turnira u Kicbilu, Austrijanac Dominik Tim.

"Nikada nisam pobedio u Kanadi. Voleo bih da se to promeni. Veliki mi je cilj da igram ovde dobro, nadam se da ću konačno slaviti", poručio je Tim koji turnir otvara protiv boljeg iz meča između Denisa Šapovalova i Pjer-Iga Erbera.

Nadal bi se sa Federerom i Đokovićem mogao susresti u Sinsinatiju, ukoliko odluči da se tamo pojavi. još nije doneo odluku.

"Sinsinati je i dalje opcija. Teže je igrati na betonu nego na travi ili šljaci. Ovo je jedini sport gde se redovno igra na tako tvrdoj podlozi. To može da bude veoma opasno po telo", zaključio je Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar