"Нисмо расисти, али...": Навијачи Зенита тјерају Малкома!

Појачање из Барселоне није пожељно код навијача Зенита. . .

Фудбал 05.08.2019 | 17:30
"Нисмо расисти, али...": Навијачи Зенита тјерају Малкома!
Зенит је пре неколико дана довео најскупље појачање у историји клуба плативши чак 45 милиона евра Барселони за Малкома, међутим нису сви задовољни...

Нису у питању играчки квалитети, ни обештећење које је тим из Санкт Петербурга издвоји за Бразилца, него навијачи Зенита проблем виде у боји коже, због чега су већ на дебију Малкома на мечу против Краснодара развили транспарент.

"Хвала руководству које је лојално традицији", написано је у саркастичном тону, док је нешто пре утакмице "онлине" објављен манифест у коме траже да клуб не доводи тамнопуте играче.

"Ми нисмо расисти, али је одуство тамнопутих играча у тиму важан део традиције који наглашава идентитет клуба и ништа више. Као најсевернији клуб у великим европским градовима никада нисмо били 'психолошки' повезани са Африком, као ни са Јужном Америком, Аустралијом или Океанијом. Немамо ништа против насељеника тих континената, али у исто време желимо играче који су блиски нама", наводи се у саопштењу навијача Зенита и истиче да ће то произвести само негативност.

Наравно, далеко од тога да Малком први тамнопути фудбалер који је наступао за Зенит, било их је доста у скоријој историји попут Рондона, Хулка, Бруна Алвеша...

Штавише - на истој утакмици на којој је играо Малком - у саставу Зенита били су и Вилмар Бариос и Даглас Сантос, али против њих навијачи Зенита нису саопштили ништа, ни сада, а ни у ранијем периоду када су дошли у клуб.

Навијачи Зенита су иначе још 2012. године покренули кампању којом су хтели да натерају свој клуб да не купује "црне и геј фудбалере".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар