"Nismo rasisti, ali...": Navijači Zenita tjeraju Malkoma!

Pojačanje iz Barselone nije poželjno kod navijača Zenita. . .

Fudbal 05.08.2019 | 17:30
"Nismo rasisti, ali...": Navijači Zenita tjeraju Malkoma!
Zenit je pre nekoliko dana doveo najskuplje pojačanje u istoriji kluba plativši čak 45 miliona evra Barseloni za Malkoma, međutim nisu svi zadovoljni...

Nisu u pitanju igrački kvaliteti, ni obeštećenje koje je tim iz Sankt Peterburga izdvoji za Brazilca, nego navijači Zenita problem vide u boji kože, zbog čega su već na debiju Malkoma na meču protiv Krasnodara razvili transparent.

"Hvala rukovodstvu koje je lojalno tradiciji", napisano je u sarkastičnom tonu, dok je nešto pre utakmice "online" objavljen manifest u kome traže da klub ne dovodi tamnopute igrače.

"Mi nismo rasisti, ali je odustvo tamnoputih igrača u timu važan deo tradicije koji naglašava identitet kluba i ništa više. Kao najseverniji klub u velikim evropskim gradovima nikada nismo bili 'psihološki' povezani sa Afrikom, kao ni sa Južnom Amerikom, Australijom ili Okeanijom. Nemamo ništa protiv naseljenika tih kontinenata, ali u isto vreme želimo igrače koji su bliski nama", navodi se u saopštenju navijača Zenita i ističe da će to proizvesti samo negativnost.

Naravno, daleko od toga da Malkom prvi tamnoputi fudbaler koji je nastupao za Zenit, bilo ih je dosta u skorijoj istoriji poput Rondona, Hulka, Bruna Alveša...

Štaviše - na istoj utakmici na kojoj je igrao Malkom - u sastavu Zenita bili su i Vilmar Barios i Daglas Santos, ali protiv njih navijači Zenita nisu saopštili ništa, ni sada, a ni u ranijem periodu kada su došli u klub.

Navijači Zenita su inače još 2012. godine pokrenuli kampanju kojom su hteli da nateraju svoj klub da ne kupuje "crne i gej fudbalere".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar