Данас блокада прелаза Рача

Превозници и шпедитери из Републике Српске најавили су да ће данас у 12 часова обуставити рад и блокирати Гранични прелаз (ГП) Рача.

Република Српска 05.08.2019 | 07:43
Данас блокада прелаза Рача
На овај корак су се одлучили због, како истичу, намјере Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине да угаси царински терминал на тој локацији.

Предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске, Никола Грбић, истиче да су једночасовну блокаду заказали јер ће Управа за индиректно опорезивање данас отварати пристигле понуде на јавни оглас за царински терминал за потребе Царинске испоставе Бијељина.

“Управа за индиректно опорезивање, наводно, тражи нови терминал јер је овај на Рачи неуслован, међутим, ради се о намјештању посла приватној фирми из Брчког, која је преуредила паркинг величине кошаркашког игралишта на који може стати 20 камиона”, тврди Грбић.

Он не спори да је терминал на Рачи неуслован, али тврди да је намјерно доведен у такво стање, оптужујући Управу за индиректно опорезивање за то.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирослав

05.08.2019 06:04

Стварно ми као народи нисмо нормални , шта се ради у овој држави а само ћутими, све пропада , лоповлуци невиђени се раде, ако прелаз није услован које за то одговоран , које толике паре стрпао у прелаз а он није услован , одговорност господо или је битно да само припадаш секти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Мирослав

05.08.2019 07:05

Миро ускоро ће избори па то можемо и промијенити, а дотле има она народна "Тражили сте гледајте" ????

Name

Ре

05.08.2019 08:11

На изборима опет убједљива побједа резима.

Name

Ја

05.08.2019 09:58

Због тих прелаза у Раци са обе стране,замрзио сам и РС и Србију и БиХ и Специјалне везе...тамо раде идиоти и људи који узивају у патњама путника који на граници цекају да је предју...страсно ста раде народу...цетири пута снимају документа за један прелазак и повратак...коме то слузи и засто??да смо нормалан народ,сви би требали отици и блокирати границу,док неко не уреди нацин рада на граници,јер је ово на границама писање по народу.

ОДГОВОРИТЕ