Danas blokada prelaza Rača

Prevoznici i špediteri iz Republike Srpske najavili su da će danas u 12 časova obustaviti rad i blokirati Granični prelaz (GP) Rača.

Republika Srpska 05.08.2019 | 07:43
Danas blokada prelaza Rača
Na ovaj korak su se odlučili zbog, kako ističu, namjere Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine da ugasi carinski terminal na toj lokaciji.

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske, Nikola Grbić, ističe da su jednočasovnu blokadu zakazali jer će Uprava za indirektno oporezivanje danas otvarati pristigle ponude na javni oglas za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Bijeljina.

“Uprava za indirektno oporezivanje, navodno, traži novi terminal jer je ovaj na Rači neuslovan, međutim, radi se o namještanju posla privatnoj firmi iz Brčkog, koja je preuredila parking veličine košarkaškog igrališta na koji može stati 20 kamiona”, tvrdi Grbić.

On ne spori da je terminal na Rači neuslovan, ali tvrdi da je namjerno doveden u takvo stanje, optužujući Upravu za indirektno oporezivanje za to.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Мирослав

05.08.2019 06:04

Стварно ми као народи нисмо нормални , шта се ради у овој држави а само ћутими, све пропада , лоповлуци невиђени се раде, ако прелаз није услован које за то одговоран , које толике паре стрпао у прелаз а он није услован , одговорност господо или је битно да само припадаш секти.

ODGOVORITE
Name

РЕ Мирослав

05.08.2019 07:05

Миро ускоро ће избори па то можемо и промијенити, а дотле има она народна "Тражили сте гледајте" ????

Name

Re

05.08.2019 08:11

Na izborima opet ubjedljiva pobjeda rezima.

Name

Ja

05.08.2019 09:58

Zbog tih prelaza u Raci sa obe strane,zamrzio sam i RS i Srbiju i BiH i Specijalne veze...tamo rade idioti i ljudi koji uzivaju u patnjama putnika koji na granici cekaju da je predju...strasno sta rade narodu...cetiri puta snimaju dokumenta za jedan prelazak i povratak...kome to sluzi i zasto??da smo normalan narod,svi bi trebali otici i blokirati granicu,dok neko ne uredi nacin rada na granici,jer je ovo na granicama pisanje po narodu.

ODGOVORITE