Орлови са +31 кренули ка Мундобаскету!

У спектакуларној атмосфери чачанске дворане репрезентација Србије боља од домаћег Борца – 97:66.

Кошарка 04.08.2019 | 21:09
Орлови са +31 кренули ка Мундобаскету!
Прави кошаркашки спектакл одржан је у храму кошарке крај Мораве. Екипи Борца припала је велика част да на свом паркету угости репрезентацију Србије, европског, светског и олимпијског вицепрвака. С друге стране, публика у дворани имала је привилегију да гледа сјајну кошаркашку представу у режији изабраника Александра Ђорђевића и Марка Мариновића. Наравно, коначан резултат у једном оваквом мечу крајње је небитан., али очекивано Орлови су наплатили квалитет више и на крају убедљиво славили са 97:66. Оно што је заиста важно јесте да су Чачани по ко зна који пут доказали да су ненадмашна кошаркашка публика на овим просторима због сјајног навијања које су приредили. Надасве, тим Борца се показао као пристојан спаринг партнер селекцији наше земље која се увелико спрема за Светско првенство у Кини.

Узгред буди поменуто, дворана крај Мораве је много пре утакмице била дупке пуна. Скоро 3.000 Чачана дошло је да поздрави најбоље српске кошаркаше, који су, истина, били у нешто скраћеном саставу. Рецимо, Србија је била без Богдана Богдановића, који је меч посматрао поред паркета. Што се тиче Николе Милутинова, он се загревао пре почетка утакмице, али није био у ростеру. Такође, Никола Јокић није био у Чачку, јер ће се он прикључити репрезентацији у Београду.

Поред наведеног, званичници КСС, као и поједини тренери и играчи, добили су пригодне поклоне као сећање на овај интересантан меч.

Е сад, што се тиче самог дуела треба одмах рећи да је однос снага Борца и репрезентације попут библијског између Давида и Голијата. Борац иако ослабљен неиграњем Радована Ђоковића, Матије Поповића, Бошка Бумбића од почетка је настојао да пружа достојан отпор. У том стилу прве поене за домаћина постигао је нови капитен Урош Чарапић. На њега се одмах надовезао Мајсторовић првом тројком на мечу, што је нарочито обрадовало публику. С друге стране, селектор Ђорђевић је одмах кренуо са изузетно јаком петорком Теодосић – Јовић – Лучић – Бјелица – Радуљица. Упркос томе, Борац је дуго успеовао да буде у егалу са силним противником. Међутим, половином прве деонице гости су додали гас, па су успели мало да се одлепе, без обзира што је Ђорђевић на паркет послао ,,другу петорку”.

Други део игре селектор је поново почео са првом петорком, тако да је Србија по први пут повела са двоцифреном предношћу (24:34). То је приморало тренера Мариновића да затражи минут одмора. Треба поменути и податак да је улазак у игру Аврамовића посебно обрадовала највијаче у хали. Такође, у 13-том минуту меча десио се мањи прекид због незгодне повреде Думића, играча Борца. Поред њега, и Теодосић је морао на клупу због мање повреде.

Тек пошто је почело друго полувреме шок у хали изазвала је повреда Мицића, који је због бола у колену морао да напусти терен, па га је заменио Јовић. Без обзира на тај непријатан податак, Србија је наставила да пуни кош Борца достигавши коту 32 (37:69). Током првог дела треће деонице само је Чарапић у редовима Борца успевао да одговори на прави начин. Остали играчи као да су били уморни од силних напора приликом парирања најбољим играчима наше земље. Без обзира на то, чачанска публика је знала да на прави начин подржи свој тим. Рецимо, приликом промашаја Аликадића публика је младог играча подржала на прави начин. На другој страни гости су играли таман толико да држе домаћина на пристојном одстојању, пазећи да не дође до неких озбиљнијих повреда већ у првом званичном мечу.

Последњи део игре био је ствар форме. Наравно, победник је био познат и пре почетка меча. Главна мисао репрезентативаца била је сачувати се од крајње непотребних повреда. С друге стране, играчи Борца су се добрано трудили да покажу све што могу и знају. Рецимо, сјајан кош Аликадића показао је да домаћи итекако имају шта да покажу. Разуме се, ко зна када ће имати поново прилику да одмере снагу са најбољим играчима Србије.

У сваком случају, селектор Александар Ђорђевић својим изабраницима након утакмице у Чачку даће слободан дан. Наредне контролне утакмице Орлови ће одиграти 7. августа у Зрењанину против Финске, односно три дана касније у Београду са Литванијом. Наведени мечеви почињу у 21 час.

Борац – Србија

66:97 (24:30; 13:28; 12:20; 17:19)

Чачак – Дворана Борца. Гледалаца: 3.000. Судије: Јовчић, Арсенијевић, Стефановић.

Борац: Кнежевић 8, Аликадић 5, А. Крсмановић, Шушић, Глишовић 2, С. Крсмановић 12, Гавриловић, Мајсторовић 8, Думић 2, Ћурчић 1, Кочовић 14, Корачин, Чарапић 14.

Србија: Теодосић 2, Симоновић 9, Бјелица 19, Лучић 9, Милосављевић 10, Радуљица 18, Бирчевић 2, Тодоровић, Мицић, Јовић 4, Аврамовић 5, Јовановић 2, Марјановић 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар