Orlovi sa +31 krenuli ka Mundobasketu!

U spektakularnoj atmosferi čačanske dvorane reprezentacija Srbije bolja od domaćeg Borca – 97:66.

Košarka 04.08.2019 | 21:09
Orlovi sa +31 krenuli ka Mundobasketu!
Pravi košarkaški spektakl održan je u hramu košarke kraj Morave. Ekipi Borca pripala je velika čast da na svom parketu ugosti reprezentaciju Srbije, evropskog, svetskog i olimpijskog viceprvaka. S druge strane, publika u dvorani imala je privilegiju da gleda sjajnu košarkašku predstavu u režiji izabranika Aleksandra Đorđevića i Marka Marinovića. Naravno, konačan rezultat u jednom ovakvom meču krajnje je nebitan., ali očekivano Orlovi su naplatili kvalitet više i na kraju ubedljivo slavili sa 97:66. Ono što je zaista važno jeste da su Čačani po ko zna koji put dokazali da su nenadmašna košarkaška publika na ovim prostorima zbog sjajnog navijanja koje su priredili. Nadasve, tim Borca se pokazao kao pristojan sparing partner selekciji naše zemlje koja se uveliko sprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Uzgred budi pomenuto, dvorana kraj Morave je mnogo pre utakmice bila dupke puna. Skoro 3.000 Čačana došlo je da pozdravi najbolje srpske košarkaše, koji su, istina, bili u nešto skraćenom sastavu. Recimo, Srbija je bila bez Bogdana Bogdanovića, koji je meč posmatrao pored parketa. Što se tiče Nikole Milutinova, on se zagrevao pre početka utakmice, ali nije bio u rosteru. Takođe, Nikola Jokić nije bio u Čačku, jer će se on priključiti reprezentaciji u Beogradu.

Pored navedenog, zvaničnici KSS, kao i pojedini treneri i igrači, dobili su prigodne poklone kao sećanje na ovaj interesantan meč.

E sad, što se tiče samog duela treba odmah reći da je odnos snaga Borca i reprezentacije poput biblijskog između Davida i Golijata. Borac iako oslabljen neigranjem Radovana Đokovića, Matije Popovića, Boška Bumbića od početka je nastojao da pruža dostojan otpor. U tom stilu prve poene za domaćina postigao je novi kapiten Uroš Čarapić. Na njega se odmah nadovezao Majstorović prvom trojkom na meču, što je naročito obradovalo publiku. S druge strane, selektor Đorđević je odmah krenuo sa izuzetno jakom petorkom Teodosić – Jović – Lučić – Bjelica – Raduljica. Uprkos tome, Borac je dugo uspeovao da bude u egalu sa silnim protivnikom. Međutim, polovinom prve deonice gosti su dodali gas, pa su uspeli malo da se odlepe, bez obzira što je Đorđević na parket poslao ,,drugu petorku”.

Drugi deo igre selektor je ponovo počeo sa prvom petorkom, tako da je Srbija po prvi put povela sa dvocifrenom prednošću (24:34). To je primoralo trenera Marinovića da zatraži minut odmora. Treba pomenuti i podatak da je ulazak u igru Avramovića posebno obradovala najvijače u hali. Takođe, u 13-tom minutu meča desio se manji prekid zbog nezgodne povrede Dumića, igrača Borca. Pored njega, i Teodosić je morao na klupu zbog manje povrede.

Tek pošto je počelo drugo poluvreme šok u hali izazvala je povreda Micića, koji je zbog bola u kolenu morao da napusti teren, pa ga je zamenio Jović. Bez obzira na taj neprijatan podatak, Srbija je nastavila da puni koš Borca dostigavši kotu 32 (37:69). Tokom prvog dela treće deonice samo je Čarapić u redovima Borca uspevao da odgovori na pravi način. Ostali igrači kao da su bili umorni od silnih napora prilikom pariranja najboljim igračima naše zemlje. Bez obzira na to, čačanska publika je znala da na pravi način podrži svoj tim. Recimo, prilikom promašaja Alikadića publika je mladog igrača podržala na pravi način. Na drugoj strani gosti su igrali taman toliko da drže domaćina na pristojnom odstojanju, pazeći da ne dođe do nekih ozbiljnijih povreda već u prvom zvaničnom meču.

Poslednji deo igre bio je stvar forme. Naravno, pobednik je bio poznat i pre početka meča. Glavna misao reprezentativaca bila je sačuvati se od krajnje nepotrebnih povreda. S druge strane, igrači Borca su se dobrano trudili da pokažu sve što mogu i znaju. Recimo, sjajan koš Alikadića pokazao je da domaći itekako imaju šta da pokažu. Razume se, ko zna kada će imati ponovo priliku da odmere snagu sa najboljim igračima Srbije.

U svakom slučaju, selektor Aleksandar Đorđević svojim izabranicima nakon utakmice u Čačku daće slobodan dan. Naredne kontrolne utakmice Orlovi će odigrati 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske, odnosno tri dana kasnije u Beogradu sa Litvanijom. Navedeni mečevi počinju u 21 čas.

Borac – Srbija

66:97 (24:30; 13:28; 12:20; 17:19)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 3.000. Sudije: Jovčić, Arsenijević, Stefanović.

Borac: Knežević 8, Alikadić 5, A. Krsmanović, Šušić, Glišović 2, S. Krsmanović 12, Gavrilović, Majstorović 8, Dumić 2, Ćurčić 1, Kočović 14, Koračin, Čarapić 14.

Srbija: Teodosić 2, Simonović 9, Bjelica 19, Lučić 9, Milosavljević 10, Raduljica 18, Birčević 2, Todorović, Micić, Jović 4, Avramović 5, Jovanović 2, Marjanović 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar