Историја: Милојевић руши Миљанићев рекорд из '74. године!

Тренер црвено-белих попеће се у августу на прво место значајне клупске листе.

Фудбал 05.08.2019 | 13:42
Историја: Милојевић руши Миљанићев рекорд из '74. године!
Поред чињенице да је освојио две титуле, да је први увео Црвену звезду у групну фазу Лиге шампиона и да је вратио у групе Лиге Европе после десет година, Владан Милојевић ући ће овог лета у клупску историју због још једног успеха.

Шеф струке црвено-белих постаће у августу рекордер међу тренерима Звезде у броју вођених утакмица у Европи.

Милојевићев рекорд најављен је у недељу на сајту Цклуба, уз подсећање да је легендарни Миљан Миљанић дуго био неприкосновен на тој листи тренера. Он је у периоду од 1966. до 1974. године водио тим са "Маракане" на збирно 36 мечева у евро-такмичењима.

С обзиром на одлагање првенственог меча против Вождовца, црвено-бели ће следећу утакмицу заиграти у уторак од 20.45 против Копенхагена и тако започети свој тек трећи двомеч против Данаца. У првом, одиграном у осмини финала Купа победника купова 1985. године, Звезда је победила Лингби резултатом 2:2 и 3:1, а 2003. је у уводном колу Купа УЕФА елиминисала Одензе, голом Немање Видића за 4:3 у Београду, после резултата 2:2 у Скандинавији.

Други на списку је Бранко Станковић, који је за четири године вођења црвено-белих извео тим у финале Купа УЕФА и у још 34 европске утакмице. 

Збирно, чувени "Амбасадар" је водио 35 европских мечева, односно један мање од Миљанића и само један више од Владана Милојевића.

Тренутно трећи, а ускоро први на овој листи је актуелни Звездин тренер, који је од лета 2017. седео на клупи у укупно 34 европске утакмице.

Ове сезоне водиће их бар још четири, јер његов тим следеће недеље почиње двомеч против Копенхагена, после чега ће играти плеј-оф за Лигу шампиона или плеј-оф за Лигу Европе.

Звездин рекорд постављен давне 1974. тако ће дефинитивно пасти у наредним недељама, а на Милојевићу и његовом тиму је да подигну ту летвицу још више у предстојећим, важним европским изазовима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар