Istorija: Milojević ruši Miljanićev rekord iz '74. godine!

Trener crveno-belih popeće se u avgustu na prvo mesto značajne klupske liste.

Fudbal 05.08.2019 | 13:42
Istorija: Milojević ruši Miljanićev rekord iz '74. godine!
Pored činjenice da je osvojio dve titule, da je prvi uveo Crvenu zvezdu u grupnu fazu Lige šampiona i da je vratio u grupe Lige Evrope posle deset godina, Vladan Milojević ući će ovog leta u klupsku istoriju zbog još jednog uspeha.

Šef struke crveno-belih postaće u avgustu rekorder među trenerima Zvezde u broju vođenih utakmica u Evropi.

Milojevićev rekord najavljen je u nedelju na sajtu Ckluba, uz podsećanje da je legendarni Miljan Miljanić dugo bio neprikosnoven na toj listi trenera. On je u periodu od 1966. do 1974. godine vodio tim sa "Marakane" na zbirno 36 mečeva u evro-takmičenjima.

S obzirom na odlaganje prvenstvenog meča protiv Voždovca, crveno-beli će sledeću utakmicu zaigrati u utorak od 20.45 protiv Kopenhagena i tako započeti svoj tek treći dvomeč protiv Danaca. U prvom, odigranom u osmini finala Kupa pobednika kupova 1985. godine, Zvezda je pobedila Lingbi rezultatom 2:2 i 3:1, a 2003. je u uvodnom kolu Kupa UEFA eliminisala Odenze, golom Nemanje Vidića za 4:3 u Beogradu, posle rezultata 2:2 u Skandinaviji.

Drugi na spisku je Branko Stanković, koji je za četiri godine vođenja crveno-belih izveo tim u finale Kupa UEFA i u još 34 evropske utakmice. 

Zbirno, čuveni "Ambasadar" je vodio 35 evropskih mečeva, odnosno jedan manje od Miljanića i samo jedan više od Vladana Milojevića.

Trenutno treći, a uskoro prvi na ovoj listi je aktuelni Zvezdin trener, koji je od leta 2017. sedeo na klupi u ukupno 34 evropske utakmice.

Ove sezone vodiće ih bar još četiri, jer njegov tim sledeće nedelje počinje dvomeč protiv Kopenhagena, posle čega će igrati plej-of za Ligu šampiona ili plej-of za Ligu Evrope.

Zvezdin rekord postavljen davne 1974. tako će definitivno pasti u narednim nedeljama, a na Milojeviću i njegovom timu je da podignu tu letvicu još više u predstojećim, važnim evropskim izazovima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar