Српска без трофеја, али са "образом"!

Фудбалска селекција Републике Српске (У-16) није успјела да освоји први Међународни турнир у Бањалуци након што је у финалу поражена од љубљанске Олимпије послије лошијег извођења једанаестераца 5:6 (1:1).

Фудбал 04.08.2019 | 20:21
Српска без трофеја, али са "образом"!
Изабраници Игора Јанковића пружили су добру партију, посебно у првом полувремену финалне утакмице на бањалучком Градском стадиону, да би потом послије вођства "змајчека" које је у 64. минуту осигурао Харис Садиковић, буквално до посљедњег судијског звиждука кидисали ка голу гостију, а такав карактер је награђен поготком за изједначење.

Гол у посљедњим секундама постигао је Срђан Беук и изборио једанаестерце на одушевљење неколико стотина навијача на Градском стадиону.

Ипак, у пеналима су сретнији и спретнији били Љубљанчани послије чак седам серија удараца са "бијеле тачке" и на крају заслужено подигли пехар намијењен побједнику турнира, који је одлично организовао Фудбалски савез Републике Српске с намјером да прерасте у традицију.

Подсјетимо, Српска је до финала стигла послије тријумфа над београдским црно-бијелима резултатом 4:2, док су "змајчеки" декласирали аустријски Капфенберг са 5:0.

Треће мјесто на турниру у Бањалуци припало је младим фудбалерима Партизана, који су надиграли Капфенберг (4:0), а поготке за црно-бијеле постигли су Баждар Самед, Саша Кнежевић, Богдан Вељић и Борн Смиљковић.

Тренер словеначке екипе Миха Вончина се послије финалног двобоја најприје захвалио ФС РС на позиву и истакао да је све било на највишем могућем нивоу од смјештаја, хотела и терена.

"Задовољни смо што смо учествовали на првом турниру у Републици Српској и вјерујем остварили добар резултат. Надам се да смо у добром свјетлу представили Олимпију и Словенију. Од првог дана до сада, презадовољни смо, било је све како треба и све похвале организатору ФС РС", рекао је стратег "змајчека".

Селектор Српске Игор Јанковић помало је био разочаран због пораза у финалу, али и поносан на своје играче због приказане партије и карактера да нису одустали до посљедњег судијског звиждука.

Најбољи појединац комплетног турнира био је Марцел Ратник из Олимпије, а његов клупски друг Јака Гриљ Милетич проглашен је за најбољег голмана. Њима су награде уручили Винко Мариновић, селектор младе репрезентације БиХ и предсједник ФС РС Миле Ковачевић.

 "Пенали су лутрија, али мислим да смо у полуфиналу имали тежег ривала. Финале је било доста изједначено, први дио је припао нама, други гостима из Љубљане, који су по годишту мало и старији, мада не желим да умањим њихову побједу. По свему приказаном заслужено су стигли до пехара и сретни се враћају у Словенију. Све похвале ФС РС за све, ово је велика ствар за фудбал у Републици Српској. Надам се да ћемо неке од ових играча гледати у великим клубовима у будућности, као и да ће турнир постати  традиционалан. Такође се надам да ћемо већ догодине успјети да трофеј остане у Српској".

Горан Ћејић, генерални секретар ФС РС, захвалио је тренерима на комплиментима и изразио наду да ће све евентуалне грешке у организацији првог турнира већ на наредном бити отклоњене.

"Вјерујем да смо на достојан начин репрезентовали фудбал Републике Српске и Босне и Херцеговине и надам се да је свим учесницима било лијепо током овог турнира. Надам се такође да ће неки наш играч бити примјећен и од селекција БиХ и да ће добити позив у будућности", истакао је Ћејић уз захвалност свима који су омогућили одржавање турнира.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар