Srpska bez trofeja, ali sa "obrazom"!

Fudbalska selekcija Republike Srpske (U-16) nije uspjela da osvoji prvi Međunarodni turnir u Banjaluci nakon što je u finalu poražena od ljubljanske Olimpije poslije lošijeg izvođenja jedanaesteraca 5:6 (1:1).

Fudbal 04.08.2019 | 20:21
Srpska bez trofeja, ali sa "obrazom"!
Izabranici Igora Jankovića pružili su dobru partiju, posebno u prvom poluvremenu finalne utakmice na banjalučkom Gradskom stadionu, da bi potom poslije vođstva "zmajčeka" koje je u 64. minutu osigurao Haris Sadiković, bukvalno do posljednjeg sudijskog zvižduka kidisali ka golu gostiju, a takav karakter je nagrađen pogotkom za izjednačenje.

Gol u posljednjim sekundama postigao je Srđan Beuk i izborio jedanaesterce na oduševljenje nekoliko stotina navijača na Gradskom stadionu.

Ipak, u penalima su sretniji i spretniji bili Ljubljančani poslije čak sedam serija udaraca sa "bijele tačke" i na kraju zasluženo podigli pehar namijenjen pobjedniku turnira, koji je odlično organizovao Fudbalski savez Republike Srpske s namjerom da preraste u tradiciju.

Podsjetimo, Srpska je do finala stigla poslije trijumfa nad beogradskim crno-bijelima rezultatom 4:2, dok su "zmajčeki" deklasirali austrijski Kapfenberg sa 5:0.

Treće mjesto na turniru u Banjaluci pripalo je mladim fudbalerima Partizana, koji su nadigrali Kapfenberg (4:0), a pogotke za crno-bijele postigli su Baždar Samed, Saša Knežević, Bogdan Veljić i Born Smiljković.

Trener slovenačke ekipe Miha Vončina se poslije finalnog dvoboja najprije zahvalio FS RS na pozivu i istakao da je sve bilo na najvišem mogućem nivou od smještaja, hotela i terena.

"Zadovoljni smo što smo učestvovali na prvom turniru u Republici Srpskoj i vjerujem ostvarili dobar rezultat. Nadam se da smo u dobrom svjetlu predstavili Olimpiju i Sloveniju. Od prvog dana do sada, prezadovoljni smo, bilo je sve kako treba i sve pohvale organizatoru FS RS", rekao je strateg "zmajčeka".

Selektor Srpske Igor Janković pomalo je bio razočaran zbog poraza u finalu, ali i ponosan na svoje igrače zbog prikazane partije i karaktera da nisu odustali do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Najbolji pojedinac kompletnog turnira bio je Marcel Ratnik iz Olimpije, a njegov klupski drug Jaka Grilj Miletič proglašen je za najboljeg golmana. Njima su nagrade uručili Vinko Marinović, selektor mlade reprezentacije BiH i predsjednik FS RS Mile Kovačević.

 "Penali su lutrija, ali mislim da smo u polufinalu imali težeg rivala. Finale je bilo dosta izjednačeno, prvi dio je pripao nama, drugi gostima iz Ljubljane, koji su po godištu malo i stariji, mada ne želim da umanjim njihovu pobjedu. Po svemu prikazanom zasluženo su stigli do pehara i sretni se vraćaju u Sloveniju. Sve pohvale FS RS za sve, ovo je velika stvar za fudbal u Republici Srpskoj. Nadam se da ćemo neke od ovih igrača gledati u velikim klubovima u budućnosti, kao i da će turnir postati  tradicionalan. Takođe se nadam da ćemo već dogodine uspjeti da trofej ostane u Srpskoj".

Goran Ćejić, generalni sekretar FS RS, zahvalio je trenerima na komplimentima i izrazio nadu da će sve eventualne greške u organizaciji prvog turnira već na narednom biti otklonjene.

"Vjerujem da smo na dostojan način reprezentovali fudbal Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i nadam se da je svim učesnicima bilo lijepo tokom ovog turnira. Nadam se takođe da će neki naš igrač biti primjećen i od selekcija BiH i da će dobiti poziv u budućnosti", istakao je Ćejić uz zahvalnost svima koji su omogućili održavanje turnira.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar