Лучић: Већ сам освојио злато у Кини! Да се понови!

Репрезентативац Србије нада се да би ове године на истом месту "орлови" могли да се оките најсјајнијим одличјем као 2011. на Универзијади.

Кошарка 05.08.2019 | 22:15
Лучић: Већ сам освојио злато у Кини! Да се понови!
Владимир Лучић са осталим репрезентативцима Србије припремао се претходних дана на Копаонику за предстојеће Светско првенство у Кини, које почиње 31. августа.

Под будним надзором селектора Александра Ђорђевића одрадили су први део припрема.

"Радимо, у овој првој фази, пре свега на физичком делу, није много напорно, спреман сам и мотивисан да у потпуности помогнем екипи да направимо резултат. Наравно, надам се да ћу да будем међу 12 играча", поручио је Лучић.

Он је рекао да су играчи фокусирани на рад на терену и да се још увек не прича и не размишља о ривалима који их очекују на Мундобаскету.

"Још чекамо да се комплетирамо, па кад крену припремне утакмице вероватно ће бити више приче. Остаје да се види на првенству какав ће бити састав осталих екипа, али нема дилеме, турнир ће без обзира на све бити изузетно јак. Надам се да ће нас повреде заобићи, трудићемо се да већ од прве утакмице у групи, односно од првог припремног меча пробамо да направимо нешто", поручио је кошаркаш Бајерна, који је пре окупљања репрезентације продужио уговор са баварском екипом.

Он је напоменуо да га за Кину вежу сјајне успомене, када је са селекцијом Србије 2011. на Универзијади освојио златну медаљу.

"Био сам у Шенжену, освојио сам злато. Нека се понови", рекао је уз осмех Лучић, присећајући се успеха од пре осам година, у којем је осим њега од актуелних репрезентативаца учествовао и Стефан Бирчевић.

Репрезентација Србије, коју је пред одлазак са Копаоника напустио Милан Мачван, данас ће у Чачку одиграти прву контролну утакмицу, против Борца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар