Lučić: Već sam osvojio zlato u Kini! Da se ponovi!

Reprezentativac Srbije nada se da bi ove godine na istom mestu "orlovi" mogli da se okite najsjajnijim odličjem kao 2011. na Univerzijadi.

Košarka 05.08.2019 | 22:15
Lučić: Već sam osvojio zlato u Kini! Da se ponovi!
Vladimir Lučić sa ostalim reprezentativcima Srbije pripremao se prethodnih dana na Kopaoniku za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, koje počinje 31. avgusta.

Pod budnim nadzorom selektora Aleksandra Đorđevića odradili su prvi deo priprema.

"Radimo, u ovoj prvoj fazi, pre svega na fizičkom delu, nije mnogo naporno, spreman sam i motivisan da u potpunosti pomognem ekipi da napravimo rezultat. Naravno, nadam se da ću da budem među 12 igrača", poručio je Lučić.

On je rekao da su igrači fokusirani na rad na terenu i da se još uvek ne priča i ne razmišlja o rivalima koji ih očekuju na Mundobasketu.

"Još čekamo da se kompletiramo, pa kad krenu pripremne utakmice verovatno će biti više priče. Ostaje da se vidi na prvenstvu kakav će biti sastav ostalih ekipa, ali nema dileme, turnir će bez obzira na sve biti izuzetno jak. Nadam se da će nas povrede zaobići, trudićemo se da već od prve utakmice u grupi, odnosno od prvog pripremnog meča probamo da napravimo nešto", poručio je košarkaš Bajerna, koji je pre okupljanja reprezentacije produžio ugovor sa bavarskom ekipom.

On je napomenuo da ga za Kinu vežu sjajne uspomene, kada je sa selekcijom Srbije 2011. na Univerzijadi osvojio zlatnu medalju.

"Bio sam u Šenženu, osvojio sam zlato. Neka se ponovi", rekao je uz osmeh Lučić, prisećajući se uspeha od pre osam godina, u kojem je osim njega od aktuelnih reprezentativaca učestvovao i Stefan Birčević.

Reprezentacija Srbije, koju je pred odlazak sa Kopaonika napustio Milan Mačvan, danas će u Čačku odigrati prvu kontrolnu utakmicu, protiv Borca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar