Матић сјајно креирао, Малдини трагичар Милана!

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Милан после пенала у Међународном купу шампиона.  Малдини промашио пенал за радост Јунајтеда.  Енглески клуб направио лепу увертиру пред почетак првенства.  Јунајтед и Челси идентично пред дерби у Премијер лиги.  Велики ривали истим резултатом завршили "генералке" пред почетак сезоне.

Фудбал 04.08.2019 | 16:11
Матић сјајно креирао, Малдини трагичар Милана!
Јунајтед је славио после извођења једанаестераца након што је после 90 минута било нерешено, 2:2.

Ово је била шеста победа у исто толико мечева за тим Олеа Гунара Солскејра у припремном периоду, прва која није дошла у регуларном делу утакмице.

Први гол постигнут је у 14. минуту, када је Маркус Рашфорд искористио добро додавање Немање Матића десном ногом, направио "слалом" кроз казнени простор Италијана и матирао Ђиђија Донаруму. 

Ипак, Јунајтед није дуго славио, пошто је Сусо постигао изједначујући гол прецизним шутем изван казненог простора у 26. минуту.

Милан је дошао до тоталног преокрета већ у 60. минуту, када је киксирао шведски штопер Виктор Линделоф и забележио аутогол. 

"Црвене ђаволе" је спасао резервиста Џеси Лингард, који је ушао у 65' уместо Переире, те седам минута касније постигао гол којим се отишло на пенале. 

Играчи острвског клуба били су изузетно прецизни са 5/5 – погодили Лингард, Јанг, Гринвуд, Гомес и Џејмс.

За Италијане били прецизни Чалханолу, Бонавентура, Силва и Раде Крунић, а као трагичар се испоставио син легендарног Паола Малдинија, 17-годишњи нападач Даниел којем је Де Хеа одбранио ноншалантно изведен пенал.

Занимљива утакмица виђена је у оквиру Међународног Купа шампиона ове суботе. Копља су у Кардифу укрстили Манчестер јунајтед и Милан, а победник је на крају решен после пенал лутрије. Током меча, оба тима су водила, али је након 90 минута резултат ипак био нерешен, 2:2 (1:1). На крају, победу је славио енглески тим, који ниједном није био непрецизан, а у јунака је израстао Давид де Хеа.

Повео је Манчестер јунајтед већ у 14. минуту утакмице. Немања Матић је асистирао Маркусу Рашфорду, а овај је гађао у даљи угао и погодио без грешке. Но, није се много чекало на реакцију Милана. ФабиоБорини је лепо додао до Суса у 26. минуту, а овај је распалио по лопти и сместио лопту иза голмана. Резултатом 1:1 отишли смо на паузу.

У наставку, Милан је дошао до преокрета. Виктор Линделеф није имао среће да налети на лопту која се одбила од главу једног играча италијанског клуба, па ју је неспретно сместио у сопствену мрежу. Јунајтед је сада морао да јури резултат.

И успео је да стигне Миланезе. Овај пут су у главним улогама били Антони Марсијал и Џеси Лингард. Први је лепо пронашао Лингарда по страни, а овај је лепо избацио одбрану и пласирао лопту у мрежу за ново изједначење. Резултат 2:2 остао је на снази све до самог краја, па смо гледали пенал серију.

Тамо су се ређали погоци једни за другим све до пете серије. Тада је за Миланезе напред иступио Малдини. Шутирао је у десну страну, али га је Давид де Хеа лепо прочитао и одбранио је тај шут. Јунајтед је имао шансу све да реши у наредном извођењу, а то је и урадио, пошто је пенал погодио млади Данијел Џејмс.

Тако је Међународни куп шампиона ипак приграбила Бенфика, иако је Јунајтед имао шансу да то уради победом над Миланом данас, али у регуларном делу. Но, пошто је то учинио након пенала, није добио три, већ два бода и препустио је славље Португалцима.

Јунајтеду је ово била прва утакмица коју није победио у припремном периоду, пошто су претходно савладани Перт 2:0, Лидс 4:0, Интер 1:0, Тотенхем 2:1 и Кристиансунд 1:0.

Сви ти резултати, међутим, "падају у воду" када почну такмичарске утакмице... У Премијер лиги од идућег викенда!

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА - МЕЂУНАРОДНИ КУП ШАМПИОНА

Субота

Манчестер јунајтед - Милан 2:2 (1:1) /након пенала 5:4/
/Рашфорд 14, Лингард 72 - Сусо 26, Линделеф 60 аг/

Манчестер јунајтед против Милана у Кардифу, а Челси против Борусије у Менхенгладбаху одиграли су 2:2 у пријатељским утакмицама које су им биле последње пред почетак Премијер лиге идућег викенда.

Велики ривали састаће се у суботу, 11. августа, од 18.30 на Олд Трафорду, а тренери Оле Гунар Солскјер и Франк Лампард могу бити задовољни виђеним у "генералкама", упркос томе што њихове екипе нису победиле. 

И једни и други имали су више прилика од ривала, с тим да је Челси оба поготка постигао са беле тачке. Прецизно су пенале извели Тами Абрахам у 59. и Рос Баркли у 86. минуту и тиме спречили пораз, пошто је Борусија Менхенгладбах водила 2:0 головима Аласана Плее у 13. и Јонаса Хофмана у 39. минуту.

Лампард није извео најјачу поставу од првог минута, али је направио неколико измена у другом полувремену. 

ЧЕЛСИ: Кепа - Аспиликуета, Кристенсен, Зума, Емерсон (66. Алонсо) - Жоржињо, Ковачић (67. Кенеди) - Педро (72. Канте), Маунт, Пулишић (67. Жиру) - Абрахам (66. Баркли).

Челсију је ово била седма провера овог лета, а други реми. Лондонски "плавци" поражени су једино од јапанског Кавасакија (0:1). Савладали су Салцбург 5:3, Ридинг 4:3, Барселону 2:1 и Сент Патрик 4:0. Поред Борусије Менхенгладбах, нерешено су играли и са чешким Бохемијансом (1:1)



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар