Matić sjajno kreirao, Maldini tragičar Milana!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Milan posle penala u Međunarodnom kupu šampiona.  Maldini promašio penal za radost Junajteda.  Engleski klub napravio lepu uvertiru pred početak prvenstva.  Junajted i Čelsi identično pred derbi u Premijer ligi.  Veliki rivali istim rezultatom završili "generalke" pred početak sezone.

Fudbal 04.08.2019 | 16:11
Matić sjajno kreirao, Maldini tragičar Milana!
Junajted je slavio posle izvođenja jedanaesteraca nakon što je posle 90 minuta bilo nerešeno, 2:2.

Ovo je bila šesta pobeda u isto toliko mečeva za tim Olea Gunara Solskejra u pripremnom periodu, prva koja nije došla u regularnom delu utakmice.

Prvi gol postignut je u 14. minutu, kada je Markus Rašford iskoristio dobro dodavanje Nemanje Matića desnom nogom, napravio "slalom" kroz kazneni prostor Italijana i matirao Điđija Donarumu. 

Ipak, Junajted nije dugo slavio, pošto je Suso postigao izjednačujući gol preciznim šutem izvan kaznenog prostora u 26. minutu.

Milan je došao do totalnog preokreta već u 60. minutu, kada je kiksirao švedski štoper Viktor Lindelof i zabeležio autogol. 

"Crvene đavole" je spasao rezervista Džesi Lingard, koji je ušao u 65' umesto Pereire, te sedam minuta kasnije postigao gol kojim se otišlo na penale. 

Igrači ostrvskog kluba bili su izuzetno precizni sa 5/5 – pogodili Lingard, Jang, Grinvud, Gomes i Džejms.

Za Italijane bili precizni Čalhanolu, Bonaventura, Silva i Rade Krunić, a kao tragičar se ispostavio sin legendarnog Paola Maldinija, 17-godišnji napadač Daniel kojem je De Hea odbranio nonšalantno izveden penal.

Zanimljiva utakmica viđena je u okviru Međunarodnog Kupa šampiona ove subote. Koplja su u Kardifu ukrstili Mančester junajted i Milan, a pobednik je na kraju rešen posle penal lutrije. Tokom meča, oba tima su vodila, ali je nakon 90 minuta rezultat ipak bio nerešen, 2:2 (1:1). Na kraju, pobedu je slavio engleski tim, koji nijednom nije bio neprecizan, a u junaka je izrastao David de Hea.

Poveo je Mančester junajted već u 14. minutu utakmice. Nemanja Matić je asistirao Markusu Rašfordu, a ovaj je gađao u dalji ugao i pogodio bez greške. No, nije se mnogo čekalo na reakciju Milana. FabioBorini je lepo dodao do Susa u 26. minutu, a ovaj je raspalio po lopti i smestio loptu iza golmana. Rezultatom 1:1 otišli smo na pauzu.

U nastavku, Milan je došao do preokreta. Viktor Lindelef nije imao sreće da naleti na loptu koja se odbila od glavu jednog igrača italijanskog kluba, pa ju je nespretno smestio u sopstvenu mrežu. Junajted je sada morao da juri rezultat.

I uspeo je da stigne Milaneze. Ovaj put su u glavnim ulogama bili Antoni Marsijal i Džesi Lingard. Prvi je lepo pronašao Lingarda po strani, a ovaj je lepo izbacio odbranu i plasirao loptu u mrežu za novo izjednačenje. Rezultat 2:2 ostao je na snazi sve do samog kraja, pa smo gledali penal seriju.

Tamo su se ređali pogoci jedni za drugim sve do pete serije. Tada je za Milaneze napred istupio Maldini. Šutirao je u desnu stranu, ali ga je David de Hea lepo pročitao i odbranio je taj šut. Junajted je imao šansu sve da reši u narednom izvođenju, a to je i uradio, pošto je penal pogodio mladi Danijel Džejms.

Tako je Međunarodni kup šampiona ipak prigrabila Benfika, iako je Junajted imao šansu da to uradi pobedom nad Milanom danas, ali u regularnom delu. No, pošto je to učinio nakon penala, nije dobio tri, već dva boda i prepustio je slavlje Portugalcima.

Junajtedu je ovo bila prva utakmica koju nije pobedio u pripremnom periodu, pošto su prethodno savladani Pert 2:0, Lids 4:0, Inter 1:0, Totenhem 2:1 i Kristiansund 1:0.

Svi ti rezultati, međutim, "padaju u vodu" kada počnu takmičarske utakmice... U Premijer ligi od idućeg vikenda!

PRIJATELJSKA UTAKMICA - MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

Subota

Mančester junajted - Milan 2:2 (1:1) /nakon penala 5:4/
/Rašford 14, Lingard 72 - Suso 26, Lindelef 60 ag/

Mančester junajted protiv Milana u Kardifu, a Čelsi protiv Borusije u Menhengladbahu odigrali su 2:2 u prijateljskim utakmicama koje su im bile poslednje pred početak Premijer lige idućeg vikenda.

Veliki rivali sastaće se u subotu, 11. avgusta, od 18.30 na Old Trafordu, a treneri Ole Gunar Solskjer i Frank Lampard mogu biti zadovoljni viđenim u "generalkama", uprkos tome što njihove ekipe nisu pobedile. 

I jedni i drugi imali su više prilika od rivala, s tim da je Čelsi oba pogotka postigao sa bele tačke. Precizno su penale izveli Tami Abraham u 59. i Ros Barkli u 86. minutu i time sprečili poraz, pošto je Borusija Menhengladbah vodila 2:0 golovima Alasana Plee u 13. i Jonasa Hofmana u 39. minutu.

Lampard nije izveo najjaču postavu od prvog minuta, ali je napravio nekoliko izmena u drugom poluvremenu. 

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Kristensen, Zuma, Emerson (66. Alonso) - Žoržinjo, Kovačić (67. Kenedi) - Pedro (72. Kante), Maunt, Pulišić (67. Žiru) - Abraham (66. Barkli).

Čelsiju je ovo bila sedma provera ovog leta, a drugi remi. Londonski "plavci" poraženi su jedino od japanskog Kavasakija (0:1). Savladali su Salcburg 5:3, Riding 4:3, Barselonu 2:1 i Sent Patrik 4:0. Pored Borusije Menhengladbah, nerešeno su igrali i sa češkim Bohemijansom (1:1)



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar