ХОЛ: Тадић спасао Ајакс!

Нова сезона, стари Тадић: "Отворио" је серију голова! И ово ће бити његова сезона. . .  Не баш блистав старт нове сезоне за шампиона Холандије. . .  Вратио се Твенте и одмах саплео Филипсовце! ПСВ Ајндховен без три бода на отварању нове сезоне!

Фудбал 04.08.2019 | 14:55
ХОЛ: Тадић спасао Ајакс!
Биће и те како тешко да Душан Тадић понови "бројке" из прошле сезоне када је у дресу Ајакса постигао нестварних 38 голова и асистирао за још 24, али зашто не би покушао?

Тадић, нови капитен клуба из Амстердама, "отворио" је рачун у такмичарској 2019/20 постигавши првенац на "премијери" у Ередивизији на гостовању Витесеу, међутим то је било довољно само за бод против тима из Арнема (2:2).

Погодак српске "десетке" заправо је био за бод Ајакса, пошто су два пута губили од Витесеа головима Бера и Базура, да би Ван де Бек и Тадић поравнали.

Фудбалер који се доводи у везу са Реал Мадридом прво је у 30. минуту постигао гол, да би потом у 75. минуту на фин начин проиграо Тадића, који је потом "закуцао" лопту у мрежу голмана Пасвера - немоћног у таквој ситуацији.

Последње минуте меча Ајакс је имао и играча више, али нису успели да славе у првом мечу Ередивизије, након што су претходно освојили Суперкуп Холандије победивши ПСВ (2:0).

Погледајте гол Душана Тадића!



Прошлу сезону Ајакс је започео мршавим ремијем код куће против Хераклеса, али је на крају успео да се окити титулом и догура чак до полуфинала Лиге шампиона. Ове сезоне поново само бод на старту. Како ће се по Копљанике завршити остаје да видимо, али што се тиче српског аса Душана Тадића, за њега изгледа нема зиме. Тамо где је стао прошле сезоне, ту је наставио. Поготком сјајног дриблера холандски првак избегао је пораз у Арнему - 2:2. 

Витесе је прошле године два пута глатко изгубио од Ајакса, поготово на свом стадиону, где је било 0:4. Очито да је Леонид Слутски извукао поуке из тих утакмица, па је данас баш намучио великог фаворита. Два пута су водили домаћи вечерас, но то им на крају није било довољно да славе. 

Поготке за Витесе постигли су Матуш Беро у 13. минуту и придошлица Рајхедли Базур. Овај други касније ће, пет минута пре краја, зарадити искључење, али Копљаници у преосталом времену неће искористити велики притисак и доћи до трећег поготка.

Први погодак за госте дело је Донија ван де Бека, који се њиме можда и опростио од дреса амстердамског великана, пошто се навелико пише како је управо он ново појачање Реал Мадрида...

Треба напоменути да је Ерик Тен Хаг комбиновао у овом сусрету са саставом јер је неке играче чувао за утакмицу са ПАОК-ом која следи за три дана. Тако су Промес, Мазрауи и Давид Нерес шансу добили тек у финишу. У тиму није било ни Шенеа, који се спрема за трансфер.       

Вратио се Твенте и одмах саплео Филипсовце! ПСВ Ајндховен без три бода на отварању нове сезоне!

Као и њихов велики ривал Ајакс, и фудбалери ПСВ Ајндховена ремијем су отворили нову сезону у Ередивизији. Повратник у елиту Твенте стао је на пут екипи Марка ван Бомела и заслужено извојеваним ремијем (1:1) још више продубио кризу у којој се налазе Филипсовци, а после елиминације од Базела у квалификацијама за Лигу шампиона.

Да ће фавоиризовани гости имати проблема видело се већ после осам минута игре када је прецизним ударцем са ивице шеснаестерца Јапанац Накамура довео Твенте у вођство и разгалио френетичну домаћу публику. Био је то и један од ретких конкретних напада домаћег тима на овом мечу.

Тенденција Твентеа је била да се брани у већем делу игре јер нема више тако снажан тим као у време Стива Мекларена када су освојили прву и последњу титулу шампиона Холандије (2010. године). И дуго су домаћини одолевали све до 65. минута када је Дамфрис на центаршут Гакпоа главом поравнао на 1:1.

Али, ту је и ПСВ стао. Више и боље од овога није могао, а борбени Твенте је са својим верним фановима прославио на крају вредан бод.

ХОЛАНДИЈА 1 - 1. КОЛО

Петак

Зволе - Виљем Други 1:3 (1:1)
/Ти 39 - Павлидис 41, 72, Леманс 47аг/ 

Субота

Емен - Гронинген 0:0  

Витесе - Ајакс 2:2 (1:1)
/Беро 13, Базур 55 - Ван де Бек 30, Тадић 75/

Твенте - ПСВ Ајндховен 1:1 (1:0)
/Накамура 8 - Дамфрис 65/

Венло - РКЦ 3:1 (0:1)
/Соријано 51, Опоку 61. пенал, Ван Ојен 87 - Делкроа 11/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар