HOL: Tadić spasao Ajaks!

Nova sezona, stari Tadić: "Otvorio" je seriju golova! I ovo će biti njegova sezona. . .  Ne baš blistav start nove sezone za šampiona Holandije. . .  Vratio se Tvente i odmah sapleo Filipsovce! PSV Ajndhoven bez tri boda na otvaranju nove sezone!

Fudbal 04.08.2019 | 14:55
HOL: Tadić spasao Ajaks!
Biće i te kako teško da Dušan Tadić ponovi "brojke" iz prošle sezone kada je u dresu Ajaksa postigao nestvarnih 38 golova i asistirao za još 24, ali zašto ne bi pokušao?

Tadić, novi kapiten kluba iz Amsterdama, "otvorio" je račun u takmičarskoj 2019/20 postigavši prvenac na "premijeri" u Erediviziji na gostovanju Viteseu, međutim to je bilo dovoljno samo za bod protiv tima iz Arnema (2:2).

Pogodak srpske "desetke" zapravo je bio za bod Ajaksa, pošto su dva puta gubili od Vitesea golovima Bera i Bazura, da bi Van de Bek i Tadić poravnali.

Fudbaler koji se dovodi u vezu sa Real Madridom prvo je u 30. minutu postigao gol, da bi potom u 75. minutu na fin način proigrao Tadića, koji je potom "zakucao" loptu u mrežu golmana Pasvera - nemoćnog u takvoj situaciji.

Poslednje minute meča Ajaks je imao i igrača više, ali nisu uspeli da slave u prvom meču Eredivizije, nakon što su prethodno osvojili Superkup Holandije pobedivši PSV (2:0).

Pogledajte gol Dušana Tadića!



Prošlu sezonu Ajaks je započeo mršavim remijem kod kuće protiv Heraklesa, ali je na kraju uspeo da se okiti titulom i dogura čak do polufinala Lige šampiona. Ove sezone ponovo samo bod na startu. Kako će se po Kopljanike završiti ostaje da vidimo, ali što se tiče srpskog asa Dušana Tadića, za njega izgleda nema zime. Tamo gde je stao prošle sezone, tu je nastavio. Pogotkom sjajnog driblera holandski prvak izbegao je poraz u Arnemu - 2:2. 

Vitese je prošle godine dva puta glatko izgubio od Ajaksa, pogotovo na svom stadionu, gde je bilo 0:4. Očito da je Leonid Slutski izvukao pouke iz tih utakmica, pa je danas baš namučio velikog favorita. Dva puta su vodili domaći večeras, no to im na kraju nije bilo dovoljno da slave. 

Pogotke za Vitese postigli su Matuš Bero u 13. minutu i pridošlica Rajhedli Bazur. Ovaj drugi kasnije će, pet minuta pre kraja, zaraditi isključenje, ali Kopljanici u preostalom vremenu neće iskoristiti veliki pritisak i doći do trećeg pogotka.

Prvi pogodak za goste delo je Donija van de Beka, koji se njime možda i oprostio od dresa amsterdamskog velikana, pošto se naveliko piše kako je upravo on novo pojačanje Real Madrida...

Treba napomenuti da je Erik Ten Hag kombinovao u ovom susretu sa sastavom jer je neke igrače čuvao za utakmicu sa PAOK-om koja sledi za tri dana. Tako su Promes, Mazraui i David Neres šansu dobili tek u finišu. U timu nije bilo ni Šenea, koji se sprema za transfer.       

Vratio se Tvente i odmah sapleo Filipsovce! PSV Ajndhoven bez tri boda na otvaranju nove sezone!

Kao i njihov veliki rival Ajaks, i fudbaleri PSV Ajndhovena remijem su otvorili novu sezonu u Erediviziji. Povratnik u elitu Tvente stao je na put ekipi Marka van Bomela i zasluženo izvojevanim remijem (1:1) još više produbio krizu u kojoj se nalaze Filipsovci, a posle eliminacije od Bazela u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Da će favoirizovani gosti imati problema videlo se već posle osam minuta igre kada je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca Japanac Nakamura doveo Tvente u vođstvo i razgalio frenetičnu domaću publiku. Bio je to i jedan od retkih konkretnih napada domaćeg tima na ovom meču.

Tendencija Tventea je bila da se brani u većem delu igre jer nema više tako snažan tim kao u vreme Stiva Meklarena kada su osvojili prvu i poslednju titulu šampiona Holandije (2010. godine). I dugo su domaćini odolevali sve do 65. minuta kada je Damfris na centaršut Gakpoa glavom poravnao na 1:1.

Ali, tu je i PSV stao. Više i bolje od ovoga nije mogao, a borbeni Tvente je sa svojim vernim fanovima proslavio na kraju vredan bod.

HOLANDIJA 1 - 1. KOLO

Petak

Zvole - Viljem Drugi 1:3 (1:1)
/Ti 39 - Pavlidis 41, 72, Lemans 47ag/ 

Subota

Emen - Groningen 0:0  

Vitese - Ajaks 2:2 (1:1)
/Bero 13, Bazur 55 - Van de Bek 30, Tadić 75/

Tvente - PSV Ajndhoven 1:1 (1:0)
/Nakamura 8 - Damfris 65/

Venlo - RKC 3:1 (0:1)
/Sorijano 51, Opoku 61. penal, Van Ojen 87 - Delkroa 11/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar