Плус 200 милиона: Лестер ради најбоље на свијету?

Тим који је једини прекинуо доминацију најјачих у Премијер лиги у овој деценији биљежи и велике успјехе на трансфер-пијаци из године у годину. . .

Фудбал 04.08.2019 | 22:00
Плус 200 милиона: Лестер ради најбоље на свијету?
Лестер послује сјајно од почетка ове деценије.

Популарне "лисице" су јуче направиле највећу продају у историји клуба, штопер Хари Мегвајер је прешао у Манчестер јунајтед за 90 милиона евра, а то није први добар посао који су направили у посљедње вријеме.

Наиме, чињеница је да скаутинг служба екипе ради врхунски посао, у клуб долазе млади играчи за веома "мала" обештећења, који затим напредују на "Кинг Пауеру" и бивају продати за вишеструко већу своту.

Енглески дефанзивац је само посљедњи примјер, а његова судбина је претходно задесила и носиоце златне генерације тима, који су у сезони 2015/16 направили подвиг и из позиције аутсајдера освојили Премијер лигу.

Сам Мегвајер је у клуб дошао за 13 и по милиона евра, а отишао за седам пута већи износ, а може се рећи и да је сума коју је Лестер за њега издвојио била већа него за било ког играча од ког су "дебело" профитирали.

У прилог тој тврдњи говоре обештећења за Нголоа Кантеа и Ријада Мареза – Француз је стигао у клуб за приближно девет милиона евра, а у Челси отишао за нешто више од 35 милиона, док је код алжирског репрезентативца ситуација још драстичнија будући да је испрва плаћен 500 хиљада евра, а приликом одласка Манчестер сити је на име обештећења "лисицама" уплатио 66 милиона евра.

Такође, они су добро зарадили и на Денију Дринквотеру, који након одласка из клуба није забиљежио веће улоге у клубу са "Стамфорд Бриџа".

Он је на "Кинг Пауер" дошао за 900 хиљада евра, а отишао за 36 милиона евра, што је свакако својеврсна потврда доброг рада управе тог тима.

Лестер ће сигурно наставити са сличним пословањем, сада када су финансије веће, почели су излишније да троше, али и даље не улазе у највеће трансфере на тржишту. 

Они су се "испрсили" за Јурија Тилеманса, платили га 45 милиона евра, али он је пројекат клуба на којем ће вјероватно у будућности зарадити дупло више од уложеног, уколико играч настави да се развија овом брзином. 

Слично важи и за Ајозеа Переза, иако је Шпанац мало искуснији, 33 милиона колико је уложено у њега могло би да им се врати вишеструко уколико подигне ниво игара. У крајњем случају, он је дугорочно рјешење за некадашњег шампиона Енглеске, с обзиром да његови квалитети могу на сјајан начин да се упаре са квалитетима Џејмија Вардија.

Новац од Мегвајера ће морати да буде уложен у новог дефанзивца, а "лисице" су се већ намерачиле на потенцијалну замјену у виду Ђенеа Даконама.

Фудбалер Хетафеа није толико млад, има 27 година, али је претходне сезоне експлодирао у Примери и спреман је за нови корак у каријери. Он је процијењен на 25 милиона евра према "Трансфермаркту", а вјерује се да ће Енглези издвојити и нешто више како би га видјели у својим редовима.

Било како било, Лестер можда и најбоље користи фудбал у бизнис сврхе. Њихово пословање је на врхунском нивоу, а у претходним годинама су кроз трансфере остварили скоро 200 милиона евра плуса, што је велики успјех с обзиром на тржиште.

Екипа је пуна талентованих играча, а видјећемо ко ће бити сљедећи који ће до врха напунити касу "лисица". Чини се да трофеј најбољег у Енглеској није једино чиме могу да се похвале у овој деценији...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар