Арсенал жели новог суперстара - а шта је са одбраном?!

Лондонски гигант не стаје, спремни су да још једном узбуркају пијацу. . .

Фудбал 04.08.2019 | 23:45
Арсенал жели новог суперстара - а шта је са одбраном?!
Арсенал је у овом прелазном року активнији него што се очекивало. 

Они су пред лето најавили да ће бити мирнији када се отвори трансфер-прозор, али сва дешавања која су досад узела маха говоре супротно, а сада планирају да покушају да доведу новог суперстара. 

Наиме, према писањима "беИН Спортса", "тобџије" су се намерачиле на Филипеа Кутиња. Желе да га доведу на позајмицу из Барселоне будући да су истрошили ресурсе за куповину фудбалера, али планирају и да оставе себи могућност да га откупе уколико задовољи њихове захтеве у овој сезони.

Клуб се у претходна два месеца добрано "истрошио", стигли су Николас Пепе, Габријел Мартинели и Вилијам Салиба чија обештећења укупно коштају преко 110 милиона евра, а доведен је и Дани Себаљос, који је позајмљен од Реал Мадрида, али Арсенал има удела у његовој плати.

Оно што је занимљиво јесте чињеница да у Лондону, чини се, размишљају само о нападачком делу екипе.

Играчи који су пристигли и који ће бити део екипе у наредној сезони – дефанзивац Салиба се враћа на једногодишњу позајмицу у Сент Етијен из којег је пристигао – су скоро искључиво нападачки оријентисани, а највећи проблем екипе у претходним сезонама и није био у том делу састава, већ у одбрани.

Због тога чуди офанзива на Кутиња, он би свакако донео нову ноту тиму, али делује да им је ипак потребније да попуне дефанзивне позиције.

Навијачи су незадовољни линијом испред свог голмана већ годинама, а тренер попут Унаија Емерија сигурно би волео да на располагању има нешто чвршће одбрамбене играче, али и даље не долази до промена у том делу поставе.

Приче о левом беку Селтика Кирану Тирнију су утихнуле, он је био близу потписа и веровало се да је управо он оно што треба "тобџијама" будући да може да одговори на више позиција, али након што су неколико пута одбијени, повукли су се.

Сада желе да излече ране довођењем новог нападача, иако играча врхунског квалитета, без дефанзивних карактеристика. Чини се да ће покушати да играју "једносмеран" фудбал, помало слепо верујући да нападом могу да замаскирају одбрамбене недостатке. 

Прелазни рок се за њих ускоро ближи крају, завеса на њега ће пасти следећег четвртка, с обзиром да такмичење у Премијер лиги почиње у петак 9. августа.

Арсенал ће стога имати још нешто мање од недељу дана да "затвори" празне позиције, а да би се то десило мораће да се окрену довођењу неких фудбалера са израженијим одбрамбеним одликама.

Кутињу би засигурно пријао повратак на "Острво", а видећемо колико је он реалан. У сваком случају, наредних неколико дана ће бити изузетно занимљиви за Премијерлигаше.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар