Arsenal želi novog superstara - a šta je sa odbranom?!

Londonski gigant ne staje, spremni su da još jednom uzburkaju pijacu. . .

Fudbal 04.08.2019 | 23:45
Arsenal želi novog superstara - a šta je sa odbranom?!
Arsenal je u ovom prelaznom roku aktivniji nego što se očekivalo. 

Oni su pred leto najavili da će biti mirniji kada se otvori transfer-prozor, ali sva dešavanja koja su dosad uzela maha govore suprotno, a sada planiraju da pokušaju da dovedu novog superstara. 

Naime, prema pisanjima "beIN Sportsa", "tobdžije" su se nameračile na Filipea Kutinja. Žele da ga dovedu na pozajmicu iz Barselone budući da su istrošili resurse za kupovinu fudbalera, ali planiraju i da ostave sebi mogućnost da ga otkupe ukoliko zadovolji njihove zahteve u ovoj sezoni.

Klub se u prethodna dva meseca dobrano "istrošio", stigli su Nikolas Pepe, Gabrijel Martineli i Vilijam Saliba čija obeštećenja ukupno koštaju preko 110 miliona evra, a doveden je i Dani Sebaljos, koji je pozajmljen od Real Madrida, ali Arsenal ima udela u njegovoj plati.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da u Londonu, čini se, razmišljaju samo o napadačkom delu ekipe.

Igrači koji su pristigli i koji će biti deo ekipe u narednoj sezoni – defanzivac Saliba se vraća na jednogodišnju pozajmicu u Sent Etijen iz kojeg je pristigao – su skoro isključivo napadački orijentisani, a najveći problem ekipe u prethodnim sezonama i nije bio u tom delu sastava, već u odbrani.

Zbog toga čudi ofanziva na Kutinja, on bi svakako doneo novu notu timu, ali deluje da im je ipak potrebnije da popune defanzivne pozicije.

Navijači su nezadovoljni linijom ispred svog golmana već godinama, a trener poput Unaija Emerija sigurno bi voleo da na raspolaganju ima nešto čvršće odbrambene igrače, ali i dalje ne dolazi do promena u tom delu postave.

Priče o levom beku Seltika Kiranu Tirniju su utihnule, on je bio blizu potpisa i verovalo se da je upravo on ono što treba "tobdžijama" budući da može da odgovori na više pozicija, ali nakon što su nekoliko puta odbijeni, povukli su se.

Sada žele da izleče rane dovođenjem novog napadača, iako igrača vrhunskog kvaliteta, bez defanzivnih karakteristika. Čini se da će pokušati da igraju "jednosmeran" fudbal, pomalo slepo verujući da napadom mogu da zamaskiraju odbrambene nedostatke. 

Prelazni rok se za njih uskoro bliži kraju, zavesa na njega će pasti sledećeg četvrtka, s obzirom da takmičenje u Premijer ligi počinje u petak 9. avgusta.

Arsenal će stoga imati još nešto manje od nedelju dana da "zatvori" prazne pozicije, a da bi se to desilo moraće da se okrenu dovođenju nekih fudbalera sa izraženijim odbrambenim odlikama.

Kutinju bi zasigurno prijao povratak na "Ostrvo", a videćemo koliko je on realan. U svakom slučaju, narednih nekoliko dana će biti izuzetno zanimljivi za Premijerligaše.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar