Милан Мачван не иде на Мундобаскет!

Мачван напустио припреме Србије! Било је и очекивано. . .  Српски ас ће се прикључити Тојоти на припремама.

Кошарка 04.08.2019 | 19:02
Милан Мачван не иде на Мундобаскет!
Селектор "орлова" Саша Ђорђевић уврстио је Милана Мачвана на списак репрезентације пред Мундобаскет и у старту је наглашено да неће бити међу "12", него да је ту како би повратио форму, после тешке повреде, и спремио се за сезону у клубу.

Недавно је потписао уговор са Токио Алварком, па је у договору са клубом и тренером Луком Павићевићем - ипак напустио камп на Копаонику и упутио се у Јапан.

То је потврдио и селектор репрезентације за сајт Кошаркашког савеза Србије (КСС).

"Дугујемо велику захвалност Милану Мачвану, који је дао свој максимум у досадашњем делу припрема. Није се лако вратити у пуну такмичарску форму после повреде која га је одвојила од терена више од годину дана. Заједнички смо проценили да је у овом тренутку за њега боље да настави припреме за сезону са новим клубом. Очекујемо Мачвана у наредним акцијама репрезентације Србије", објаснио је Саша Ђорђевић.

Србија у недељу игра прву утакмицу у склопу припрема у Чачку против Борца.

Меч се игра од 18.30.

Кошаркашка репрезентација Србије наставља припреме за Светско првенство без Милана Мачвана. Крилни центар нашег државног тима је у договору са селектором Александром Ђорђевићем напустио камп и отпутоваће за Јапан, где ће се прикључити свом новом клубу Тојоти на припремама.

Мачван је пре неколико дана потписао за Тојоту, коју тренира Лука Павићевић. С обзиром на то да је пракичну целу прошлу сезону пропустио због операције колена, српски кошаркаш је проценио, у разговору са селектором Ђорђевићем, да је боље да полако крене у припреме са новим саиграчима за наредну такмичарску годину.

Милан Мачван је у дресу репрезентације Србије до сада освојио три медаље и све три сребрне: са Олимпијских игара (2016.) и две са Европског првенства (2009. и 2017.).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар