Звездо, пази се искусног Сенегалца! Има 4/4!

Даме Н'Доје упркос годинама игра у фантастичној форми.  Копенхаген 6/6, Данци неокрњени и пуни самопоуздања стижу у Београд.  Дебитовали Пеп Биел и Брајан Овиједо. . .

Фудбал 04.08.2019 | 18:05
Звездо, пази се искусног Сенегалца! Има 4/4!
Четвртопласирани тим данског првенства, Сондерјиске, чак и код куће, био је лак залогај за фудбалере Копенхагена.

Шампион државе побједом 2:1 дошао је до максималних 12 бодова у прва четири кола. 

И направио одличну увертиру за пут у Београд, на прву утакмицу 3. кола квалификација за Лигу шампиона против Црвене звезде (уторак, 20.45, пренос на ТВ Арена Спорт 1).

Гости су повели већ у 2. минуту, поготком 34-годишњег Сенегалца Дамеа Н'Дојеа послије шута са 18 метара у доњи ближи угао. Био је то његов четврти гол у четири утакмице данског првенства ове сезоне, а прошле их је дао 22 у 33 наступа. 

По повратку са одмора, у 47. минуту, Кристијан Јакобсен је искористио непажњу у одбрани Копенхагена и изједначио убацивши у мрежу кратко одбијену лопту послије интервенције голмана Гритебуста. Претходно је један од његових саиграча потпуно усамљен шутирао главом на центаршут са десне стране и наговијестио Црвеној звезди да одбрана данског првака има и пропуста у постављању...

Неријешен резултат није дуго стајао на семафору, пошто је само два минута касније Јенс Стаге одлично скочио на центаршут из корнера и, испоставило се, постигао побједоносни гол. Млади везиста који је овог љета стигао у Копенхаген ушао је у игру на почетку другог полувремена.

Копенхаген долази неокрњен у Београд. Максималан учинкак (6/6 од ове сезоне), самопоуздање на нивоу и сачувана енергија појединих важних играча. У припремном периоду готово да су изгубили све утакмице, али откако је кренуло озбиљно - све саме победе. Ова на гостовању против Содеријскеа (2:1) четврта је везана у данском шампионату за сигурно прво место. 

Стале Солбакен није превише мешао састав. Одбрана која је почела на овој утакмици, тврде данске колеге, требало би да буде од првог минута и на терену Маракане у уторак. У вези важан шраф - Расмус Фалк, одиграо је само прво полувреме, рано је изашао и највреднији играч овога тима - Виктор Фишер, док кипарски нападач Пјерос Сотириу није улазио. Он је с голом и асистенцијом решио утакмицу против ТНС-а у Велсу и њега бисмо могли да очекујемо као стартера у Београду. 

Два најновија појачања Копенхагена, Шпанац Пеп Биел Мас (плаћен 5.000.000 евра Сарагоси) и Брајан Овиједо (некадашњи играч Евертона), шансу су добили у другом полувремену...

Шампион Данске није блистао, баш као ни против Велшана у реваншу, али је довољно нагазио папучицу гаса да није морао да стрепи за три бода ниједног момента. Предност гостима донео је ветеран и први нападач Даме Н'Доје, који је после одузете лопте на средини терена и акције Фишера и другог шпица Винда лепо гађао са око 20 метара по земљи. Школски су у тој акцији показали ученици Сталеа Солбакена како се из дефанзиве трансформише у офанзиву у свега неколико секунди. О реализацији да не говоримо - врхунска.   

Домаћи су успели да изједначе у 47. минуту поготком Јакобсена, после акције по левој страни и доброг центаршута. Али чим су кренули са центра фудбалери Копенхагена вратили су предност на своју страну. Ни пуна два минута нису прошла. Из корнера је центрирао 20-годишњи Холсе, а момак који је тек крочио на терен уместо Фалка - Јенс Стаге, погодио главом за 1:2. 

Од тог момента Солбакен је све подредио Црвеној звезди. Копенхаген је смањио брзину, успорио ритам и одрађивао посао. 

Тренер Стале Солбакен за ово гостовање није извео најјачи састав, а играли су: Гритебуст - Варела, Папајанопулос, Нелсон, Бенгтсон (80. Овиедо) - Холсе, Фалк (46. Стаге), Зека, Фишер (65. Пеп Мас) - Винд, Н'Доје.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар