Zvezdo, pazi se iskusnog Senegalca! Ima 4/4!

Dame N'Doje uprkos godinama igra u fantastičnoj formi.  Kopenhagen 6/6, Danci neokrnjeni i puni samopouzdanja stižu u Beograd.  Debitovali Pep Biel i Brajan Ovijedo. . .

Fudbal 04.08.2019 | 18:05
Zvezdo, pazi se iskusnog Senegalca! Ima 4/4!
Četvrtoplasirani tim danskog prvenstva, Sonderjiske, čak i kod kuće, bio je lak zalogaj za fudbalere Kopenhagena.

Šampion države pobjedom 2:1 došao je do maksimalnih 12 bodova u prva četiri kola. 

I napravio odličnu uvertiru za put u Beograd, na prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde (utorak, 20.45, prenos na TV Arena Sport 1).

Gosti su poveli već u 2. minutu, pogotkom 34-godišnjeg Senegalca Damea N'Dojea poslije šuta sa 18 metara u donji bliži ugao. Bio je to njegov četvrti gol u četiri utakmice danskog prvenstva ove sezone, a prošle ih je dao 22 u 33 nastupa. 

Po povratku sa odmora, u 47. minutu, Kristijan Jakobsen je iskoristio nepažnju u odbrani Kopenhagena i izjednačio ubacivši u mrežu kratko odbijenu loptu poslije intervencije golmana Gritebusta. Prethodno je jedan od njegovih saigrača potpuno usamljen šutirao glavom na centaršut sa desne strane i nagovijestio Crvenoj zvezdi da odbrana danskog prvaka ima i propusta u postavljanju...

Neriješen rezultat nije dugo stajao na semaforu, pošto je samo dva minuta kasnije Jens Stage odlično skočio na centaršut iz kornera i, ispostavilo se, postigao pobjedonosni gol. Mladi vezista koji je ovog ljeta stigao u Kopenhagen ušao je u igru na početku drugog poluvremena.

Kopenhagen dolazi neokrnjen u Beograd. Maksimalan učinkak (6/6 od ove sezone), samopouzdanje na nivou i sačuvana energija pojedinih važnih igrača. U pripremnom periodu gotovo da su izgubili sve utakmice, ali otkako je krenulo ozbiljno - sve same pobede. Ova na gostovanju protiv Soderijskea (2:1) četvrta je vezana u danskom šampionatu za sigurno prvo mesto. 

Stale Solbaken nije previše mešao sastav. Odbrana koja je počela na ovoj utakmici, tvrde danske kolege, trebalo bi da bude od prvog minuta i na terenu Marakane u utorak. U vezi važan šraf - Rasmus Falk, odigrao je samo prvo poluvreme, rano je izašao i najvredniji igrač ovoga tima - Viktor Fišer, dok kiparski napadač Pjeros Sotiriu nije ulazio. On je s golom i asistencijom rešio utakmicu protiv TNS-a u Velsu i njega bismo mogli da očekujemo kao startera u Beogradu. 

Dva najnovija pojačanja Kopenhagena, Španac Pep Biel Mas (plaćen 5.000.000 evra Saragosi) i Brajan Ovijedo (nekadašnji igrač Evertona), šansu su dobili u drugom poluvremenu...

Šampion Danske nije blistao, baš kao ni protiv Velšana u revanšu, ali je dovoljno nagazio papučicu gasa da nije morao da strepi za tri boda nijednog momenta. Prednost gostima doneo je veteran i prvi napadač Dame N'Doje, koji je posle oduzete lopte na sredini terena i akcije Fišera i drugog špica Vinda lepo gađao sa oko 20 metara po zemlji. Školski su u toj akciji pokazali učenici Stalea Solbakena kako se iz defanzive transformiše u ofanzivu u svega nekoliko sekundi. O realizaciji da ne govorimo - vrhunska.   

Domaći su uspeli da izjednače u 47. minutu pogotkom Jakobsena, posle akcije po levoj strani i dobrog centaršuta. Ali čim su krenuli sa centra fudbaleri Kopenhagena vratili su prednost na svoju stranu. Ni puna dva minuta nisu prošla. Iz kornera je centrirao 20-godišnji Holse, a momak koji je tek kročio na teren umesto Falka - Jens Stage, pogodio glavom za 1:2. 

Od tog momenta Solbaken je sve podredio Crvenoj zvezdi. Kopenhagen je smanjio brzinu, usporio ritam i odrađivao posao. 

Trener Stale Solbaken za ovo gostovanje nije izveo najjači sastav, a igrali su: Gritebust - Varela, Papajanopulos, Nelson, Bengtson (80. Oviedo) - Holse, Falk (46. Stage), Zeka, Fišer (65. Pep Mas) - Vind, N'Doje.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar