СП: Нове муке за Поповича - 15. "испала" за Амере!

Кошаркашка репрезентација САД додатно је ослабљена пред почетак Светског првенства у Кини.  Нови отказ код Амера, позван трећи Јокићев саиграч.  А још се нису окупили. . .

Кошарка 04.08.2019 | 17:46
СП: Нове муке за Поповича - 15. "испала" за Амере!
После бројних одустајања највећих позваних звезда у тим Грега Поповича сада је одустао и Џулијус Рендл, прошлогодишњи члан Пеликанса а тренутни Никса.

Рендл је накнадно позван на списак, али се само један дан пред почетак припрема повукао са њега.

У "тим изабраних", који ће чинити играчи који највероватније неће ићи на Мундобаскет већ ће бити ту како би тренирали са путницима за Кину, позван је Тори Крег, крилни играч Денвер Нагетса.

Саиграч нашег Николе Јокића биће члан тима од 14 играча који ће предводити Треј Јанг и Диерон Фокс.

Пре Рендла, до сада су чак четрнаесторица кошаркаша одбила да обуку дрес САД овог лета: Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Демијан Лилард, Си Џеј Мекалум, Бредли Бил, Тобајас Херис, Демар Дерозан, Зајон Вилијамсон, Ерик Гордон, Пол Милсап, Кевин Лав, Монтрез Херел, Џеј Џеј Редик и Лендри Шемет.

Само 48 сати пред окупљање у Лас Вегасу - Грег Поповић добио је још једно "не, хвала".

Са списка Сједињених Америчких Држава за Мундобаскет повукао се и Џулијус Рендл (24, 206цм), од овог љета кошаркаш Никса, а одмах умјесто њега селектор је "дописао" вриједног и упорног Торија Крејга (28, 201цм) из Денвера.

У питању је кошаркаш који није ни драфтован 2014. године, него је заобилазним путем стигао до Нагетса и оставио одличан утисак у посљедње двије сезоне.

Занимљиво је да је Крејг други саиграч Николе Јокића из Денвера на списку САД, послијеМејсона Пламлија, док је нешто раније одустао Пол Милсап. Да проблем буде већи по Поповића, Милсап није ни близу највеће име које се захвалило на позиву...

То су урадили: Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон, Бредли Бил, Тобајас Херис, С. Џ. Меколум, Демијан Лилард, Кевин Лав, Андре Драмонд и Монтрез Херел.

Нема ни Зајона Вилијамсона који је требало само да учествује на припремама.

Тренинг камп Американаца почиње 5. августа у Лас Вегасу и није искључено да до тада буде нових промјена у ростеру који већ не личи на оно што је Грег Поповић планирао.

Што се тиче састава САД за Мундобаскет у Кини, ови играчи су остали на њему:

Џејлен Браун (Бостон), Мејсон Пламли (Денвер), Маркус Смарт (Бостон), Тадијус Јанг (Чикаго), Херисон Барнс (Сакраменто), Кајл Кузма (Лејкерс), Брук Лопез (Милвоки), Кајл Лаури (Торонто), Крис Мидлтон (Милвоки), Донован Мичел (Јута), Џејсон Тејтум (Бостон) Пи Џеј Такер (Хјустон), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон), Бам Адебајо (Мајами) и Џерен Џексон Јуниор (Мемфис).

Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а САД ће играти у групи са Турском, Чешком и Јапаном.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар