Чемпионшип: Митровић и Фулам поражени на старту!

Фудбалери Фулама доживели су пораз у првом колу Чемпионшипа, који је почео седам дана пре такмичења у Премијер лиги.  Бледи Фулам и Митровић зарибали на старту, Пики Блајндерси опљачкали Лондон! Фаворизовани Фулам поражен у Барнслију - 1:0.

Фудбал 04.08.2019 | 13:39
Чемпионшип: Митровић и Фулам поражени на старту!
Изабраници менаџера Скота Паркера гостовали су у Барнслију где су изгубили са резултатом 1:0, а стрелац јединог гола био је Лук Томас у 13. минуту сусрета.

Репрезентативац Србије Александар Митровић одиграо је свих деведесет минута у тиму из Лондона, али није успео да затресе мрежу домаће екипе.

Фулам је имао неколико прилика, две у последњих десетак минута меча, али домаћин је био апсолутно бољи на терену и заслужено је стигао до првих бодова.

Од мечева првог кола, на четири сусрета су славиле гостујуће екипе. Победе на страни уписали су Чарлтон, Бирмингем, Шефилд Вензди и КПР, а што је занимљиво, није било нерешених резултата.

"Митро и даље игра за ово ср*ње од тима", "Био би појачање за пола клубова Премијер лиге", "Невероватно да је Митро остао са овима", коментари су навијача Фулама на Твитеру који су овог поподнева беснели због стартног пораза љубимаца на отварању Чемпионшипа. Један од фаворита за експресан повратак у елиту и тим који је сачувао окосницу из прошлогодишњег издања Премијер лиге, поражен је на премијери у Барнслију са 1:0.

Погодак Лука Томаса из 13. минута испоставио се као пресудан на овом мечу, а амбициозни и добро појачани Фулам није имао снаге да се врати у живот и докопа барем бода после 90-минутне јурњаве. Скот Паркер је играо отворено и офанзивно, у формацији 4-3-3, а српском нападачу у шпицу су помагали новајлија из Вулвса Кавалеиро и стари знанац Камара.

Ушао је у другом полувремену и новајлија из Брајтона Ентони Нокар, па и стари џокер Ајте, Фулам је нападао и са четворицом, али једва да је успео да запрети домаћем тиму и голману Редлингеру који је већ на првом мечу показао да ће бити велико појачање за Барнсли. Стигао је летос из Хановера.

Што се тиче Митровића, мало је корисних лопти српски репрезнетативац имао данас, оставио је блед утисак као и остатак тима па ће морати знатно да се поправи и буде вођа у походу на поновни пласман у Премијер лигу у недељама које следе. Пораз није смак света, али је велика опомена.

Знатно лепше поподне на премијери имали су навијачи Шефилд Венздеја. Совице су убедљивим тријумфом над Редингом од 3:1 заселе одмах на чело Чемпионшипа од првог кола, а друштво им праве Виган, Чарлтон, Свонси, Квинс Парк, Барнсли, Бирмингем, Вест Бромвич Албион и Милвол, који су такође били успешни на старту.

Најимпресивнија је победа "Пики Бајндерса" из Бирмингема над амбициозним Брентфордом и то усред Лондона од 1:0, поготком левог бека Кристијана Педерсена после прекида где би домаћин требало да је најјачи у целој лиги посе куповине штопер Понтуса Јансона из Лидса.

ЧЕМПИОНШИП - 1. коло 

Петак

Лутон - Мидлзбро 3:3 (2:2)
/Бредли 17, Крејни 24, Колинс 85 - Флечер 7, Асомбалонга 37, Винг 68/

Субота

Свонси - Хал 2:1 (0:1)
/Бастон 48, Ван дер Хорн 49 - Гросицки 3/

Виган - Кардиф 3:2 (0:1)
/Џејкобс 59, Виндас 63, Еванс 76 - Ралс 20, Богл 71/

Милвол - Престон 1:0 (1:0)
/Валас 33/ 

Рединг - Шефилд Венздеј 1:3 (0:1)
/Меите 54 - Херис 30, Хачинсон 56, Жоао 90+8/

Стоук - КПР 1:2 (0:1)
/Клукас 79 - Хјуџил 8, Езе 53/ 

Блекбурн - Чарлтон 1:2 (0:1)
/Филипс 54. аутогол - Парингтон 43, Тејлор 77/

Брентфорд - Бирмингем 0:1 (0:1)
/Педерсен 18/ 

Барнсли - Фулам 1:0 (1:0)
/Томас 13/

Нотингем Форест - ВБА 1:2 (1:2)
/Кеш 8 - Едвардс 15, Филипс 26/

Недеља

17.30: Бристол Сити - Лидс  

Понедељак

20.45: Хадерсфилд - Дерби  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар