Čempionšip: Mitrović i Fulam poraženi na startu!

Fudbaleri Fulama doživeli su poraz u prvom kolu Čempionšipa, koji je počeo sedam dana pre takmičenja u Premijer ligi.  Bledi Fulam i Mitrović zaribali na startu, Piki Blajndersi opljačkali London! Favorizovani Fulam poražen u Barnsliju - 1:0.

Fudbal 04.08.2019 | 13:39
Čempionšip: Mitrović i Fulam poraženi na startu!
Izabranici menadžera Skota Parkera gostovali su u Barnsliju gde su izgubili sa rezultatom 1:0, a strelac jedinog gola bio je Luk Tomas u 13. minutu susreta.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović odigrao je svih devedeset minuta u timu iz Londona, ali nije uspeo da zatrese mrežu domaće ekipe.

Fulam je imao nekoliko prilika, dve u poslednjih desetak minuta meča, ali domaćin je bio apsolutno bolji na terenu i zasluženo je stigao do prvih bodova.

Od mečeva prvog kola, na četiri susreta su slavile gostujuće ekipe. Pobede na strani upisali su Čarlton, Birmingem, Šefild Venzdi i KPR, a što je zanimljivo, nije bilo nerešenih rezultata.

"Mitro i dalje igra za ovo sr*nje od tima", "Bio bi pojačanje za pola klubova Premijer lige", "Neverovatno da je Mitro ostao sa ovima", komentari su navijača Fulama na Tviteru koji su ovog popodneva besneli zbog startnog poraza ljubimaca na otvaranju Čempionšipa. Jedan od favorita za ekspresan povratak u elitu i tim koji je sačuvao okosnicu iz prošlogodišnjeg izdanja Premijer lige, poražen je na premijeri u Barnsliju sa 1:0.

Pogodak Luka Tomasa iz 13. minuta ispostavio se kao presudan na ovom meču, a ambiciozni i dobro pojačani Fulam nije imao snage da se vrati u život i dokopa barem boda posle 90-minutne jurnjave. Skot Parker je igrao otvoreno i ofanzivno, u formaciji 4-3-3, a srpskom napadaču u špicu su pomagali novajlija iz Vulvsa Kavaleiro i stari znanac Kamara.

Ušao je u drugom poluvremenu i novajlija iz Brajtona Entoni Nokar, pa i stari džoker Ajte, Fulam je napadao i sa četvoricom, ali jedva da je uspeo da zapreti domaćem timu i golmanu Redlingeru koji je već na prvom meču pokazao da će biti veliko pojačanje za Barnsli. Stigao je letos iz Hanovera.

Što se tiče Mitrovića, malo je korisnih lopti srpski repreznetativac imao danas, ostavio je bled utisak kao i ostatak tima pa će morati znatno da se popravi i bude vođa u pohodu na ponovni plasman u Premijer ligu u nedeljama koje slede. Poraz nije smak sveta, ali je velika opomena.

Znatno lepše popodne na premijeri imali su navijači Šefild Venzdeja. Sovice su ubedljivim trijumfom nad Redingom od 3:1 zasele odmah na čelo Čempionšipa od prvog kola, a društvo im prave Vigan, Čarlton, Svonsi, Kvins Park, Barnsli, Birmingem, Vest Bromvič Albion i Milvol, koji su takođe bili uspešni na startu.

Najimpresivnija je pobeda "Piki Bajndersa" iz Birmingema nad ambicioznim Brentfordom i to usred Londona od 1:0, pogotkom levog beka Kristijana Pedersena posle prekida gde bi domaćin trebalo da je najjači u celoj ligi pose kupovine štoper Pontusa Jansona iz Lidsa.

ČEMPIONŠIP - 1. kolo 

Petak

Luton - Midlzbro 3:3 (2:2)
/Bredli 17, Krejni 24, Kolins 85 - Flečer 7, Asombalonga 37, Ving 68/

Subota

Svonsi - Hal 2:1 (0:1)
/Baston 48, Van der Horn 49 - Grosicki 3/

Vigan - Kardif 3:2 (0:1)
/Džejkobs 59, Vindas 63, Evans 76 - Rals 20, Bogl 71/

Milvol - Preston 1:0 (1:0)
/Valas 33/ 

Reding - Šefild Venzdej 1:3 (0:1)
/Meite 54 - Heris 30, Hačinson 56, Žoao 90+8/

Stouk - KPR 1:2 (0:1)
/Klukas 79 - Hjudžil 8, Eze 53/ 

Blekburn - Čarlton 1:2 (0:1)
/Filips 54. autogol - Parington 43, Tejlor 77/

Brentford - Birmingem 0:1 (0:1)
/Pedersen 18/ 

Barnsli - Fulam 1:0 (1:0)
/Tomas 13/

Notingem Forest - VBA 1:2 (1:2)
/Keš 8 - Edvards 15, Filips 26/

Nedelja

17.30: Bristol Siti - Lids  

Ponedeljak

20.45: Hadersfild - Derbi  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar