Цвајта: Динаму из Дрездена баш не иде, Хановеру бод!

Сви дошли до поготка у суботњим мечевима Цвајте.

Фудбал 04.08.2019 | 13:20
Цвајта: Динаму из Дрездена баш не иде, Хановеру бод!
Пораз у првом колу, неуспех и у другом и Динамо Дрезден је остављен закуцан за дно табеле Цвајте. Карлсруе је данас био без милости против славног немачког клуба, спаковао му је чак четири комада и тако, бар на кратко, избио на прво место на табели, 4:2 (1:1).

На поготке смо чекали све до надокнаде првог полувремена, а онда смо видели два. Повели су гости голом Хорвата у другом минуту судијског продужетка. Био је то фантастичан шут у даљи угао, који голман Карлсрухера није могао да одбрани ни у сну.

Но, Карлсруе се није много уздрмао и већ у наредном нападу из корнера је успео да поравна резултат. Ваничек је извео ударац из угла, а Хофман је био највиши и закуцао је лопту под пречку.

Кола су само кренула да иду даље низбрдо у 60. минуту. Прво је виђено катастрофално додавање голмана Динама, да би се на све надовезао и аутогол. Бурнић је поставио ногу и хтео је да рашчисти опасност, а заправо је лопту проследио у сопствену мрежу. А у 67. минуту виђена је још једна веома лоша реакција голмана Динама. Шутирао је Хофман са велике удаљености, јесте то било прилично прецизно, али је Брол имао сасвим довољно времена да реагује. Четврти гол пао је из контре, лепо су комбиновали фудбалери Карлсруеа и лако су пребацили лопту до Стифлера, који је потом савладао голмана Брола.

За крај, Коне је „у минут до дванаест“, поставио коначних 4:2 након што је натрчао на одбијену лопту у срцу шеснаестерца Карлсруеа.

У другој утакмици дана виђен је реми, што је резултат који можда и најправедније осликава приказано на терену. Регензбург је промашио пенал крајем првог полувремена, потом дуго јурио резултат Хановера, а на крају га и сустигао за коначних 1:1 (0:0).

Хановер је на старту сезоне словио за једног од фаворита за повратак у елиту, али изгледа да ће пут натраг до Бундеслиге бити посут искључиво трњем. Гритнер је имао шансу да у 40. минуту утакмице из пенала доведе госте у предност, али је Зилер погодио страну и одбранио је његов шут, те је прво полувреме протекло без погодака.

У наставку, грешка одбране Јан Регензбурга, успели су да преузму лопту домаћи близу шеснаестерца и да брзо додају до Дукша који је центрирао ка Вејданту. Овај је био сам на петерцу и главом је проследио лопту поред голмана. Играо се 66. минут.

Но, гости су ипак успели да извуку бод. Шутирао је један фудбалер гостију са ивице шеснаестерца, голман Зилер овога пута није добро реаговао, само је одбио лопту до Алберса, а овај није имао тежак посао да постигне изједначујући погодак.

НЕМАЧКА 2 - 2. КОЛО

Петак

Бохум - Билефелд 3:3 (0:0)
/Блум 74 п, Ганвула 79, Цолер 85 - Фоглзамер 54, Клос 56, Лосила 90+1 аг/

Сандхаузен - Оснабрик 0:1 (0:0)
/Алварез 78/

Санкт Паули - Гројтер 1:3 (1:2)
/Дијамантикос 45 - Кеита Руел 17, 35, Грин 70/

Субота

Карлсруе - Динамо Дрезден 4:2 (1:1)
/Хофман 45+3, 67, Бурнић 60 аг, Стифлер 80 - Хорват 45+2, Коне 90/

Хановер - Регензбург 1:1 (0:0)
/Вејдант 66 - Алберс 79/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар