Cvajta: Dinamu iz Drezdena baš ne ide, Hanoveru bod!

Svi došli do pogotka u subotnjim mečevima Cvajte.

Fudbal 04.08.2019 | 13:20
Cvajta: Dinamu iz Drezdena baš ne ide, Hanoveru bod!
Poraz u prvom kolu, neuspeh i u drugom i Dinamo Drezden je ostavljen zakucan za dno tabele Cvajte. Karlsrue je danas bio bez milosti protiv slavnog nemačkog kluba, spakovao mu je čak četiri komada i tako, bar na kratko, izbio na prvo mesto na tabeli, 4:2 (1:1).

Na pogotke smo čekali sve do nadoknade prvog poluvremena, a onda smo videli dva. Poveli su gosti golom Horvata u drugom minutu sudijskog produžetka. Bio je to fantastičan šut u dalji ugao, koji golman Karlsruhera nije mogao da odbrani ni u snu.

No, Karlsrue se nije mnogo uzdrmao i već u narednom napadu iz kornera je uspeo da poravna rezultat. Vaniček je izveo udarac iz ugla, a Hofman je bio najviši i zakucao je loptu pod prečku.

Kola su samo krenula da idu dalje nizbrdo u 60. minutu. Prvo je viđeno katastrofalno dodavanje golmana Dinama, da bi se na sve nadovezao i autogol. Burnić je postavio nogu i hteo je da raščisti opasnost, a zapravo je loptu prosledio u sopstvenu mrežu. A u 67. minutu viđena je još jedna veoma loša reakcija golmana Dinama. Šutirao je Hofman sa velike udaljenosti, jeste to bilo prilično precizno, ali je Brol imao sasvim dovoljno vremena da reaguje. Četvrti gol pao je iz kontre, lepo su kombinovali fudbaleri Karlsruea i lako su prebacili loptu do Stiflera, koji je potom savladao golmana Brola.

Za kraj, Kone je „u minut do dvanaest“, postavio konačnih 4:2 nakon što je natrčao na odbijenu loptu u srcu šesnaesterca Karlsruea.

U drugoj utakmici dana viđen je remi, što je rezultat koji možda i najpravednije oslikava prikazano na terenu. Regenzburg je promašio penal krajem prvog poluvremena, potom dugo jurio rezultat Hanovera, a na kraju ga i sustigao za konačnih 1:1 (0:0).

Hanover je na startu sezone slovio za jednog od favorita za povratak u elitu, ali izgleda da će put natrag do Bundeslige biti posut isključivo trnjem. Gritner je imao šansu da u 40. minutu utakmice iz penala dovede goste u prednost, ali je Ziler pogodio stranu i odbranio je njegov šut, te je prvo poluvreme proteklo bez pogodaka.

U nastavku, greška odbrane Jan Regenzburga, uspeli su da preuzmu loptu domaći blizu šesnaesterca i da brzo dodaju do Dukša koji je centrirao ka Vejdantu. Ovaj je bio sam na petercu i glavom je prosledio loptu pored golmana. Igrao se 66. minut.

No, gosti su ipak uspeli da izvuku bod. Šutirao je jedan fudbaler gostiju sa ivice šesnaesterca, golman Ziler ovoga puta nije dobro reagovao, samo je odbio loptu do Albersa, a ovaj nije imao težak posao da postigne izjednačujući pogodak.

NEMAČKA 2 - 2. KOLO

Petak

Bohum - Bilefeld 3:3 (0:0)
/Blum 74 p, Ganvula 79, Coler 85 - Foglzamer 54, Klos 56, Losila 90+1 ag/

Sandhauzen - Osnabrik 0:1 (0:0)
/Alvarez 78/

Sankt Pauli - Grojter 1:3 (1:2)
/Dijamantikos 45 - Keita Ruel 17, 35, Grin 70/

Subota

Karlsrue - Dinamo Drezden 4:2 (1:1)
/Hofman 45+3, 67, Burnić 60 ag, Stifler 80 - Horvat 45+2, Kone 90/

Hanover - Regenzburg 1:1 (0:0)
/Vejdant 66 - Albers 79/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar