Расипа се шампионски Ајакс - одлази најискуснији!

Дански репрезентативац ће потписати уговор са клубом из Серије А и напустити Холандију након више од пола деценије.  Какав посао: Ласе Шене у Ђенови.  Дугогодишњи ас Ајакса стиже на Мараси!

Фудбал 04.08.2019 | 17:27
Расипа се шампионски Ајакс - одлази најискуснији!
Најискуснији фудбалер Ајакса одлучио је да ће да промијени средину.

Наиме, како јављају медији из Италије, Ласе Шене је на прагу потписа уговора са Ђеновом. Он ће потписати двогодишњу сарадњу са новим клубом, уз могућност продужетка за још једну сезону уколико задовољи играма.

Данац је "опстао" у Амстердаму чак седам година, био је њихов члан веома дуго упркос политици клуба да практично сваке године прода најбоље играче.

Сада је, чини се, дошло вријеме за растанак, вјерује се да је процијенио да је прошла сезона била зенит његовог играња за "копљанике", па долази у Италију у потрази за новим изазовом. 

Његов одлазак су потврдили виђенији новинари на "Чизми", а он значи и реконструкцију за прошлогодишњег полуфиналисту Лиге шампиона. Екипу су већ напустили најперспективнији играчи попут Френкија де Јонга и Матијса де Лихта, а близу растанка је и Дони ван де Бек, на чијем трагу је Реал Мадрид.

Од фудбалера који су чинили окосницу екипе, са сигурношћу остаје Душан Тадић, а судбина осталих је изузетно непредвидива будући да је тим саткан углавном од изузетно младих играча.

Још увијек се чека озваничење Шенеове сарадње са Ђеновом, али оно би требало да се деси у наредним сатима, па ће и читав посао бити потврђен од стране клуба.

Ђенова је договорила све око потписа дугогодишњег везисте Ајакса Ласеа Шенеа. Како јављају извори Скај Спорта, искусни Данац ће потписати двогодишњи уговор у којем ће стајати опција за продужетак сарадње на још годину дана.

Ђанлука ди Марцио открива да је председник Грифона два месеца радио на овом послу, упркос спекулацијама да ће на Марасију то место у тиму попунити Лукас Биља. Висина обештећења ће вероватно бити минимална могућа, с обзиром да је Шене ушао у последњу годину уговора. Очекује се да ће разумевање показати и Ајакс, односно да неће много затезати око цене.

Шене је провео осам година у холандском великану, одигравши 286 утакмица, уз 64 гола и 52 асистенције. Освојио је седам титула првака Холандије и дао значајан допринос пласману у полуфинале Лиге шампиона. У прошлој сезони је одиграо 51 утакмицу за Копљанике и постигао седам голова, уз осам асиснтенција.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар