Rasipa se šampionski Ajaks - odlazi najiskusniji!

Danski reprezentativac će potpisati ugovor sa klubom iz Serije A i napustiti Holandiju nakon više od pola decenije.  Kakav posao: Lase Šene u Đenovi.  Dugogodišnji as Ajaksa stiže na Marasi!

Fudbal 04.08.2019 | 17:27
Rasipa se šampionski Ajaks - odlazi najiskusniji!
Najiskusniji fudbaler Ajaksa odlučio je da će da promijeni sredinu.

Naime, kako javljaju mediji iz Italije, Lase Šene je na pragu potpisa ugovora sa Đenovom. On će potpisati dvogodišnju saradnju sa novim klubom, uz mogućnost produžetka za još jednu sezonu ukoliko zadovolji igrama.

Danac je "opstao" u Amsterdamu čak sedam godina, bio je njihov član veoma dugo uprkos politici kluba da praktično svake godine proda najbolje igrače.

Sada je, čini se, došlo vrijeme za rastanak, vjeruje se da je procijenio da je prošla sezona bila zenit njegovog igranja za "kopljanike", pa dolazi u Italiju u potrazi za novim izazovom. 

Njegov odlazak su potvrdili viđeniji novinari na "Čizmi", a on znači i rekonstrukciju za prošlogodišnjeg polufinalistu Lige šampiona. Ekipu su već napustili najperspektivniji igrači poput Frenkija de Jonga i Matijsa de Lihta, a blizu rastanka je i Doni van de Bek, na čijem tragu je Real Madrid.

Od fudbalera koji su činili okosnicu ekipe, sa sigurnošću ostaje Dušan Tadić, a sudbina ostalih je izuzetno nepredvidiva budući da je tim satkan uglavnom od izuzetno mladih igrača.

Još uvijek se čeka ozvaničenje Šeneove saradnje sa Đenovom, ali ono bi trebalo da se desi u narednim satima, pa će i čitav posao biti potvrđen od strane kluba.

Đenova je dogovorila sve oko potpisa dugogodišnjeg veziste Ajaksa Lasea Šenea. Kako javljaju izvori Skaj Sporta, iskusni Danac će potpisati dvogodišnji ugovor u kojem će stajati opcija za produžetak saradnje na još godinu dana.

Đanluka di Marcio otkriva da je predsednik Grifona dva meseca radio na ovom poslu, uprkos spekulacijama da će na Marasiju to mesto u timu popuniti Lukas Bilja. Visina obeštećenja će verovatno biti minimalna moguća, s obzirom da je Šene ušao u poslednju godinu ugovora. Očekuje se da će razumevanje pokazati i Ajaks, odnosno da neće mnogo zatezati oko cene.

Šene je proveo osam godina u holandskom velikanu, odigravši 286 utakmica, uz 64 gola i 52 asistencije. Osvojio je sedam titula prvaka Holandije i dao značajan doprinos plasmanu u polufinale Lige šampiona. U prošloj sezoni je odigrao 51 utakmicu za Kopljanike i postigao sedam golova, uz osam asisntencija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar