Кармело: Желим и могу да играм у НБА!

Некада најбољи стријелац лиге каже да не размишља о повлачењу, иако је од 1. фебруара званично без клуба, а званичну утакмицу није одиграо од новембра.

Кошарка 05.08.2019 | 13:23
Кармело: Желим и могу да играм у НБА!
Када се стишала бура која је око прелазног рока и тржишта слободних агената "бјеснила" у првих 10-15 дана јула, амерички новинари у први план су избацили тему - Кармело Ентони.

Зашто је тако дуго без ангажмана десетоструки Ол стар, освајач три златне олимпијске медаље и најбољи стријелац лиге 2013. године? Свакако и будући члан "Куће славних" у Спрингфилду.

Тадашњи предсједник кошаркашких операција Њујорк Никса, легендарни Фил Џексон, још у сезони 2016/17 је поставио растанак са Ентонијем као један од приоритета. Није ишло лако, јер је "Мело" у уговору имао ријетку клаузулу по којој Никси нису могли да га трампе без његове сагласности.

Пред почетак сезоне 2017/18 коначно је пристао да оде у Оклахому, гдје му је проценат шута пао на најниже гране, поред тога што "по навици" није играо одбрану, па су Тандери једва дочекали љето да га "трејдују" у Атланту. Хокси су га одмах отпустили, затим је за ветерански минимум потписао за Хјустон, али тамо су му се захвалили на услугама послије само 10 одиграних утакмица.

Ентони је тако од 8. новембра практично ван лиге и нема индиција да ће се вратити, мада из САД стижу вијести и снимци на којима се види како марљиво тренира и доминира у такозваним "пик-ап" мечевима.

Он је у интервјуу за "ЕСПН" јасно рекао да своју каријеру не сматра завршеном (подсјећамо да Кармело има 35 година и да су од играча изабраних на истом драфту - 2003. године - активна још само двојица: Леброн Џејмс и Кајл Корвер).

"У сали сам сваког дана и то што сам ћутао, не значи да сам се предао. Само ми је било потребно вријеме да изанализирам себе, своју каријеру и живот", рекао је гостујући у емисији Стивена Еј Смита.

Ентони је признао да га је разлаз са Хјустон Рокетсима изузетно погодио и да се том приликом осјетио као било који радник коме саопште да је добио отказ.

"Генерални менаџер Дерил Мори рекао ми је базично да више нисам потребан екипи. Питао сам га да ли се шали? Ја да немам мјеста у ротацији од 9-10 играча?!", присјетио се некадашњи НЦАА шампион са универзитетом Сиракјуз.

Ентони је додао да је у то вријеме био веома рањив и да је осјећао да кошарка "не жели да га прими натраг к себи".

"То је био ударац за мој его, за мој понос. Почео сам да се питам да ли и даље могу да играм, шта да радим. Осјетио сам се као било који отпуштени радник".

Током 16 сезона дуге НБА каријере биљежио је 24 поена и 6,5 скокова по утакмици.

"Знам да могу још да играм", категорично је поручио крилни кошаркаш, који ових дана тренира са Кајлом Кузмом из Лос Анђелес Лејкерса и управо се они помињу као тим који би могао да му пружи можда и последњу шансу.

"И кноw И цан стилл плаy."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар