Karmelo: Želim i mogu da igram u NBA!

Nekada najbolji strijelac lige kaže da ne razmišlja o povlačenju, iako je od 1. februara zvanično bez kluba, a zvaničnu utakmicu nije odigrao od novembra.

Košarka 05.08.2019 | 13:23
Karmelo: Želim i mogu da igram u NBA!
Kada se stišala bura koja je oko prelaznog roka i tržišta slobodnih agenata "bjesnila" u prvih 10-15 dana jula, američki novinari u prvi plan su izbacili temu - Karmelo Entoni.

Zašto je tako dugo bez angažmana desetostruki Ol star, osvajač tri zlatne olimpijske medalje i najbolji strijelac lige 2013. godine? Svakako i budući član "Kuće slavnih" u Springfildu.

Tadašnji predsjednik košarkaških operacija Njujork Niksa, legendarni Fil Džekson, još u sezoni 2016/17 je postavio rastanak sa Entonijem kao jedan od prioriteta. Nije išlo lako, jer je "Melo" u ugovoru imao rijetku klauzulu po kojoj Niksi nisu mogli da ga trampe bez njegove saglasnosti.

Pred početak sezone 2017/18 konačno je pristao da ode u Oklahomu, gdje mu je procenat šuta pao na najniže grane, pored toga što "po navici" nije igrao odbranu, pa su Tanderi jedva dočekali ljeto da ga "trejduju" u Atlantu. Hoksi su ga odmah otpustili, zatim je za veteranski minimum potpisao za Hjuston, ali tamo su mu se zahvalili na uslugama poslije samo 10 odigranih utakmica.

Entoni je tako od 8. novembra praktično van lige i nema indicija da će se vratiti, mada iz SAD stižu vijesti i snimci na kojima se vidi kako marljivo trenira i dominira u takozvanim "pik-ap" mečevima.

On je u intervjuu za "ESPN" jasno rekao da svoju karijeru ne smatra završenom (podsjećamo da Karmelo ima 35 godina i da su od igrača izabranih na istom draftu - 2003. godine - aktivna još samo dvojica: Lebron Džejms i Kajl Korver).

"U sali sam svakog dana i to što sam ćutao, ne znači da sam se predao. Samo mi je bilo potrebno vrijeme da izanaliziram sebe, svoju karijeru i život", rekao je gostujući u emisiji Stivena Ej Smita.

Entoni je priznao da ga je razlaz sa Hjuston Roketsima izuzetno pogodio i da se tom prilikom osjetio kao bilo koji radnik kome saopšte da je dobio otkaz.

"Generalni menadžer Deril Mori rekao mi je bazično da više nisam potreban ekipi. Pitao sam ga da li se šali? Ja da nemam mjesta u rotaciji od 9-10 igrača?!", prisjetio se nekadašnji NCAA šampion sa univerzitetom Sirakjuz.

Entoni je dodao da je u to vrijeme bio veoma ranjiv i da je osjećao da košarka "ne želi da ga primi natrag k sebi".

"To je bio udarac za moj ego, za moj ponos. Počeo sam da se pitam da li i dalje mogu da igram, šta da radim. Osjetio sam se kao bilo koji otpušteni radnik".

Tokom 16 sezona duge NBA karijere bilježio je 24 poena i 6,5 skokova po utakmici.

"Znam da mogu još da igram", kategorično je poručio krilni košarkaš, koji ovih dana trenira sa Kajlom Kuzmom iz Los Anđeles Lejkersa i upravo se oni pominju kao tim koji bi mogao da mu pruži možda i poslednju šansu.

"I know I can still play."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar