Још пописујем жртве "Олује"

Предсједник Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац истиче да је и 24 године од операција "Олуја" најгора мржња младих Хрвата према Србима.

Србија 04.08.2019 | 10:42
Још пописујем жртве "Олује"
"Велика је индоктринација друштва. Требало би држава Хрватска кроз образовање, васпитање и медије да мијења ствари", рекао је Штрбац за РТС.

Штрбац каже и да ће се испунити циљ који је зацртао некадашњи предсједник Хрватске Фрањо Тудман који је рекао да це се српско питање ријешити када њихов удио у укупном броју становника буде мањи од три одсто.

"У Хрватску су се вратили само стари због пензија, са којим и даље имамо великих проблема", наводи Штрбац и додаје:

"Кад вам одузму стан, кућу, а не обнове, гдје да се вратите. И кад се нешто уради, то је на кашицицу, а мора се и живјети од нечега."

Како наводи Штрбац, обишао је избјегле Србе по Европи, Аустралији, САД.

"Већина би се вратила у свој завичај, али за повратак Хрватска прави проблеме. Хрвати су врло мудро, још почетком 90-тих смислили начин да без оружја присиле Србе да оду. Од Крајине па до Приштине то је била најдужа избјегличка колона од Другог свјетског рата", истиче Штрбац.

На питање да ли су заборављени избјегли у "Олуји", Штрбац подсјећа да се до прије четири године обиљежавала само у црквама, а од тада се одржавају и државне манифестације.

"Ја сам још у рату, пописујем жртве, нису све ни пописане. Десио се распад система као у Републици Српској Крајини која се преко ноћи распала. Суочавамо се са манипулацијама државе Хрватске, чак и када имамо имена жртава", напомиње Штрбац.

(РТР)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Црни

04.08.2019 08:58

Ми смо јос у рату а све редом изгубили на најнизој смо грани а наси пилитицари пуни лове ко брод паразити зиве од рада други

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геноцид

04.08.2019 09:37

Пописуј ти друже колико хоћеш ал након толико година ти Вучић,Додик и друге пре њих би морали урадити много више за Србе а не да се другима извињавају јер су Срби и јер су Православци па желе да живе у својој кући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.08.2019 12:17

Саво, ти и Линта добро живите од олује већ 25 година ево већ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.08.2019 18:30

Ако неко зна гдје живи судија Саво Штрбац нека казе.Мада гдје треба и не мозе јер му не дају.

Name

Анте

04.08.2019 19:58

Мој Стрбац због тебе и такви пописујес зртве

ОДГОВОРИТЕ