Јoš popisujem žrtve "Oluje"

Predsjednik Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac ističe da je i 24 godine od operacija "Oluja" najgora mržnja mladih Hrvata prema Srbima.

Srbija 04.08.2019 | 10:42
Јoš popisujem žrtve "Oluje"
"Velika je indoktrinacija društva. Trebalo bi država Hrvatska kroz obrazovanje, vaspitanje i medije da mijenja stvari", rekao je Štrbac za RTS.

Štrbac kaže i da će se ispuniti cilj koji je zacrtao nekadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tudman koji je rekao da ce se srpsko pitanje riješiti kada njihov udio u ukupnom broju stanovnika bude manji od tri odsto.

"U Hrvatsku su se vratili samo stari zbog penzija, sa kojim i dalje imamo velikih problema", navodi Štrbac i dodaje:

"Kad vam oduzmu stan, kuću, a ne obnove, gdje da se vratite. I kad se nešto uradi, to je na kašicicu, a mora se i živjeti od nečega."

Kako navodi Štrbac, obišao je izbjegle Srbe po Evropi, Australiji, SAD.

"Većina bi se vratila u svoj zavičaj, ali za povratak Hrvatska pravi probleme. Hrvati su vrlo mudro, još početkom 90-tih smislili način da bez oružja prisile Srbe da odu. Od Krajine pa do Prištine to je bila najduža izbjeglička kolona od Drugog svjetskog rata", ističe Štrbac.

Na pitanje da li su zaboravljeni izbjegli u "Oluji", Štrbac podsjeća da se do prije četiri godine obilježavala samo u crkvama, a od tada se održavaju i državne manifestacije.

"Јa sam još u ratu, popisujem žrtve, nisu sve ni popisane. Desio se raspad sistema kao u Republici Srpskoj Krajini koja se preko noći raspala. Suočavamo se sa manipulacijama države Hrvatske, čak i kada imamo imena žrtava", napominje Štrbac.

(RTR)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Crni

04.08.2019 08:58

Mi smo jos u ratu a sve redom izgubili na najnizoj smo grani a nasi piliticari puni love ko brod paraziti zive od rada drugi

ODGOVORITE
Name

Genocid

04.08.2019 09:37

Popisuj ti druže koliko hoćeš al nakon toliko godina ti Vučić,Dodik i druge pre njih bi morali uraditi mnogo više za Srbe a ne da se drugima izvinjavaju jer su Srbi i jer su Pravoslavci pa žele da žive u svojoj kući.

ODGOVORITE
Name

BL

04.08.2019 12:17

Savo, ti i Linta dobro živite od oluje već 25 godina evo već...

ODGOVORITE
Name

Re

04.08.2019 18:30

Ako neko zna gdje živi sudija Savo Štrbac neka kaze.Mada gdje treba i ne moze jer mu ne daju.

Name

Ante

04.08.2019 19:58

Moj Strbac zbog tebe i takvi popisujes zrtve

ODGOVORITE