Слога: Кривична пријава за ФС РС

Из ФК Слога из Горњег Црњелова су најавили да ће се жалити Н/ФС БиХ, те ФИФА и УЕФА уколико Фудбалски савез Републике Српске не одустане од захтјева да овај клуб достави банкарску гаранцију од 100. 000 КМ да ће играти комплетну наредну сезону у Првој лиги РС те су најавили и кривичне пријаве.

Република Српска 03.08.2019 | 19:02
Слога: Кривична пријава за ФС РС
Наступ Слоге у Првој лиги РС је једно вријеме био под знаком питања, а након састанка са челницима ФС РС, из клуба из Горњег Црњелова су истакли да ће учинити све да сезону приведу крају. Након тога су из ФС РС упутили допис у којем траже одређене гаранције да ће тако и бити, међу којима је и поменута банкарска у износу од 100.000 КМ.

"Уколико и даље будете истрајавали у вашем ставу за доставу банкарске гаранције у било којем износу, о овом захтјеву ћемо обавијестити све надлежне фудбалске органе на нивоу БиХ, као и ФИФА и УЕФА органе, те затражити заштиту пред њима како бисмо спријечили ово незаконито поступање. Такође, поднијећемо и кривичне пријаве против одговорних лица због злоупотребе положаја, несавјесног рада и поступања, као и због дискриминације. Имајући у виду наведено, предлажемо да повучете овај захтјев како бисмо избјегли све непријатности на које можете наићи уколико будете и даље истрајавали у овом захтјеву", између осталог пише у одговору ФК Слога, који је потписао Златко Крбањевић, предсједник клуба.

Прије неколико дана је о банкарској гаранцији за Мондо причао Горан Ћејић, генерални секретар ФС РС.

"Рекли су нам да су спремни да започну такмичење, али не знају докле ће стићи. У овом случају имамо ситуацију да су они спремни да играју, да ће играти са јуниорима и да имају новац, много мањи од прошлогодишњег, међутим имају само 12 регистрованих играча, а укупно 76. Логично је да с тим не могу играти и јуниорску и Прву лигу РС. Савез мора да тражи гаранције, јер су сами рекли да не знају докле ће моћи да играју. Хоће да почну лигу а не знају хоће ли завршити. Ми само тражимо сигурност", рекао је тада Ћејић и додао да се осталим клубовима из Прве лиге РС вјерује да ће испунити све оно што буде захтијевала Такмичарска комисија и надлежни органи у Савезу, а на директно питање због чега се не вјерује Слоги, одговорио је контрапитањем: "Зашто бисмо им вјеровали?"

Сада остаје да се види како ће из ФС РС реаговати на овакав одговор из "Слоге", да ли ће тим из Горњег Црњелова играти Прву лигу РС која почиње наредног викенда, а коначну ријеч о свему би требало да да Извршни одбор ФС РС.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар