Sloga: Krivična prijava za FS RS

Iz FK Sloga iz Gornjeg Crnjelova su najavili da će se žaliti N/FS BiH, te FIFA i UEFA ukoliko Fudbalski savez Republike Srpske ne odustane od zahtjeva da ovaj klub dostavi bankarsku garanciju od 100. 000 KM da će igrati kompletnu narednu sezonu u Prvoj ligi RS te su najavili i krivične prijave.

Republika Srpska 03.08.2019 | 19:02
Sloga: Krivična prijava za FS RS
Nastup Sloge u Prvoj ligi RS je jedno vrijeme bio pod znakom pitanja, a nakon sastanka sa čelnicima FS RS, iz kluba iz Gornjeg Crnjelova su istakli da će učiniti sve da sezonu privedu kraju. Nakon toga su iz FS RS uputili dopis u kojem traže određene garancije da će tako i biti, među kojima je i pomenuta bankarska u iznosu od 100.000 KM.

"Ukoliko i dalje budete istrajavali u vašem stavu za dostavu bankarske garancije u bilo kojem iznosu, o ovom zahtjevu ćemo obavijestiti sve nadležne fudbalske organe na nivou BiH, kao i FIFA i UEFA organe, te zatražiti zaštitu pred njima kako bismo spriječili ovo nezakonito postupanje. Takođe, podnijećemo i krivične prijave protiv odgovornih lica zbog zloupotrebe položaja, nesavjesnog rada i postupanja, kao i zbog diskriminacije. Imajući u vidu navedeno, predlažemo da povučete ovaj zahtjev kako bismo izbjegli sve neprijatnosti na koje možete naići ukoliko budete i dalje istrajavali u ovom zahtjevu", između ostalog piše u odgovoru FK Sloga, koji je potpisao Zlatko Krbanjević, predsjednik kluba.

Prije nekoliko dana je o bankarskoj garanciji za Mondo pričao Goran Ćejić, generalni sekretar FS RS.

"Rekli su nam da su spremni da započnu takmičenje, ali ne znaju dokle će stići. U ovom slučaju imamo situaciju da su oni spremni da igraju, da će igrati sa juniorima i da imaju novac, mnogo manji od prošlogodišnjeg, međutim imaju samo 12 registrovanih igrača, a ukupno 76. Logično je da s tim ne mogu igrati i juniorsku i Prvu ligu RS. Savez mora da traži garancije, jer su sami rekli da ne znaju dokle će moći da igraju. Hoće da počnu ligu a ne znaju hoće li završiti. Mi samo tražimo sigurnost", rekao je tada Ćejić i dodao da se ostalim klubovima iz Prve lige RS vjeruje da će ispuniti sve ono što bude zahtijevala Takmičarska komisija i nadležni organi u Savezu, a na direktno pitanje zbog čega se ne vjeruje Slogi, odgovorio je kontrapitanjem: "Zašto bismo im vjerovali?"

Sada ostaje da se vidi kako će iz FS RS reagovati na ovakav odgovor iz "Sloge", da li će tim iz Gornjeg Crnjelova igrati Prvu ligu RS koja počinje narednog vikenda, a konačnu riječ o svemu bi trebalo da da Izvršni odbor FS RS.

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar