Клоп критикује: Зашто почињемо овако рано?!

Менаџер Ливерпула истиче да је Премијер лига "сјајан производ" и да нема разлога урушавати је тиме што се играчима не даје довољно времена за опоравак и припрему.

Фудбал 03.08.2019 | 22:30
Клоп критикује: Зашто почињемо овако рано?!
Екипа Ливерпула отвориће нову сезону Премијер лиге у петак 9. августа, утакмицом против Норича на "Енфилду", али пре тога већ у недељу поподне игра за "Комјунити шилд" против Манчестер ситија.

Јирген Клоп, чији тим је 1. јуна играо финале Лиге шампиона против Тотенхема, изјавио је да не разуме зашто првенство Енглеске почиње тако рано.

"Причао сам са Карлом Анћелотијем (тренером Наполија - прим. аут.). Серија А има 20 клубова, као и Премијер лига, а почеће 24. августа. Његов играч Калиду Кулибали и Садио Мане заједно су играли за Сенегал на Купу Африке. Кулибали је добио четири недеље одмора и није ни близу повратка у клуб. Не знам зашто ми почињемо овако рано".

Немачки стручњак већим делом припрема није могао да рачуна на Мохамеда Салаха, као и на Бразилце Алисона и Фирмина, који су учествовали на Купу Америке. Мане ће се прикључити екипи тек кроз неколико дана, дакле пред сам старт Премијер лиге.

"Ја волим фудбал и што се мене тиче, можемо да играмо сваке недеље. Али, неко би морао да мисли и о играчима, а не видим да било ко то ради. Премијер лига је сјајан производ и нема разлога да се урушава на овај начин... Неко ће рећи да тражим изговор, али није тако. Морамо да размишљамо о овим стварима, а нико не размишља о њима, поготово у Енглеској", подвукао је Клоп.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар