Klop kritikuje: Zašto počinjemo ovako rano?!

Menadžer Liverpula ističe da je Premijer liga "sjajan proizvod" i da nema razloga urušavati je time što se igračima ne daje dovoljno vremena za oporavak i pripremu.

Fudbal 03.08.2019 | 22:30
Klop kritikuje: Zašto počinjemo ovako rano?!
Ekipa Liverpula otvoriće novu sezonu Premijer lige u petak 9. avgusta, utakmicom protiv Noriča na "Enfildu", ali pre toga već u nedelju popodne igra za "Komjuniti šild" protiv Mančester sitija.

Jirgen Klop, čiji tim je 1. juna igrao finale Lige šampiona protiv Totenhema, izjavio je da ne razume zašto prvenstvo Engleske počinje tako rano.

"Pričao sam sa Karlom Anćelotijem (trenerom Napolija - prim. aut.). Serija A ima 20 klubova, kao i Premijer liga, a počeće 24. avgusta. Njegov igrač Kalidu Kulibali i Sadio Mane zajedno su igrali za Senegal na Kupu Afrike. Kulibali je dobio četiri nedelje odmora i nije ni blizu povratka u klub. Ne znam zašto mi počinjemo ovako rano".

Nemački stručnjak većim delom priprema nije mogao da računa na Mohameda Salaha, kao i na Brazilce Alisona i Firmina, koji su učestvovali na Kupu Amerike. Mane će se priključiti ekipi tek kroz nekoliko dana, dakle pred sam start Premijer lige.

"Ja volim fudbal i što se mene tiče, možemo da igramo svake nedelje. Ali, neko bi morao da misli i o igračima, a ne vidim da bilo ko to radi. Premijer liga je sjajan proizvod i nema razloga da se urušava na ovaj način... Neko će reći da tražim izgovor, ali nije tako. Moramo da razmišljamo o ovim stvarima, a niko ne razmišlja o njima, pogotovo u Engleskoj", podvukao je Klop.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar