Ништа од Виртуса - Николић прелази у Тревизо!

Кошаркаш Партизана Алексеј Николић договорио је сарадњу са Де Лонги Тревизом.

Кошарка 03.08.2019 | 16:33
Ништа од Виртуса - Николић прелази у Тревизо!
Према писању Спортанда, Виртус из Болоње одустао је од Николића јер су довели некадашњег српског репрезентативца Стефана Марковића.

Нови члан Палаканестра мораће да плати обештећењу Партизану, пошто су црно-бели више пута истакли да Николић може да иде само ако му откупе уговор.

Репрезентативац Словеније прошле сезоне просечно је бележио 8,3 поена и 2,3 асистенције у Еврокупу.

Партизан је нешто раније остао и без Василија Пушице, који ће каријеру наставити у италијанском Песару, док је екипу напустио и Вања Маринковић који ће наредне сезоне играти у Валенсији.

Није Виртус, али јесте – Тревизо.

Иако се дуго најављивао потенцијални трансфер у Виртус, долазак Стефана Марковића у Болоњу променио је планове, па је дојучерашњи плејмејкер Партизана Алексеј Николић ипак потписао уговор с Тревизом, где ће играти елитни ранг италијанске клупске кошарке, јавља специјализовани кошаркашки портал Спортандо. Мада нема званичних података, помињало се да ће црно-бели добити одређено обештећење за овај посао, пошто је Николић имао активан уговор с црно-белима на још две године. 

То значи да ће Парни ваљак у нову сезону ући с комплетно новом линијом организатора игре, пошто је раније Алекс Ренфро отишао у Зенит из Санкт Петербурга. Један од њих биће званично најкориснији играч израелског првенства Кори Волден, а други Немања Гордић, повратник из Будућности.

Николић је у Партизану прошле сезоне бележио 8,3 поена и 2,3 асистенције у Еврокупу, те још 6,4 поена и 2,3 завршна додавања у Јадранској лиги. С Партизаном је освојио Куп Радивоја Кораћа.

Из Партизана су овог лета отишли Џок Лендејл (Жалгирис), Вања Маринковић (Валенсија) и Урош Трифуновић (Мега Бемакс), док су Амару Гегићу, Тадији Тадићу и Ђорђу Гагићу истекли уговори. Осим Волдена и Гордића у Хумску 1 стигли су центри Рашон Томас и Вилијам Мозли, те крилни кошаркаш Дарушафаке Жанис Пејнерс.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар