Ništa od Virtusa - Nikolić prelazi u Trevizo!

Košarkaš Partizana Aleksej Nikolić dogovorio je saradnju sa De Longi Trevizom.

Košarka 03.08.2019 | 16:33
Ništa od Virtusa - Nikolić prelazi u Trevizo!
Prema pisanju Sportanda, Virtus iz Bolonje odustao je od Nikolića jer su doveli nekadašnjeg srpskog reprezentativca Stefana Markovića.

Novi član Palakanestra moraće da plati obeštećenju Partizanu, pošto su crno-beli više puta istakli da Nikolić može da ide samo ako mu otkupe ugovor.

Reprezentativac Slovenije prošle sezone prosečno je beležio 8,3 poena i 2,3 asistencije u Evrokupu.

Partizan je nešto ranije ostao i bez Vasilija Pušice, koji će karijeru nastaviti u italijanskom Pesaru, dok je ekipu napustio i Vanja Marinković koji će naredne sezone igrati u Valensiji.

Nije Virtus, ali jeste – Trevizo.

Iako se dugo najavljivao potencijalni transfer u Virtus, dolazak Stefana Markovića u Bolonju promenio je planove, pa je dojučerašnji plejmejker Partizana Aleksej Nikolić ipak potpisao ugovor s Trevizom, gde će igrati elitni rang italijanske klupske košarke, javlja specijalizovani košarkaški portal Sportando. Mada nema zvaničnih podataka, pominjalo se da će crno-beli dobiti određeno obeštećenje za ovaj posao, pošto je Nikolić imao aktivan ugovor s crno-belima na još dve godine. 

To znači da će Parni valjak u novu sezonu ući s kompletno novom linijom organizatora igre, pošto je ranije Aleks Renfro otišao u Zenit iz Sankt Peterburga. Jedan od njih biće zvanično najkorisniji igrač izraelskog prvenstva Kori Volden, a drugi Nemanja Gordić, povratnik iz Budućnosti.

Nikolić je u Partizanu prošle sezone beležio 8,3 poena i 2,3 asistencije u Evrokupu, te još 6,4 poena i 2,3 završna dodavanja u Jadranskoj ligi. S Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća.

Iz Partizana su ovog leta otišli Džok Lendejl (Žalgiris), Vanja Marinković (Valensija) i Uroš Trifunović (Mega Bemaks), dok su Amaru Gegiću, Tadiji Tadiću i Đorđu Gagiću istekli ugovori. Osim Voldena i Gordića u Humsku 1 stigli su centri Rašon Tomas i Vilijam Mozli, te krilni košarkaš Darušafake Žanis Pejners.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar