Нејмар суспендован!

ПСЖ јури трофеј 10. 000 километара од куће! Свеци се састају са Реном у Шенжену, у борби за Суперкуп Француске.

Фудбал 03.08.2019 | 12:26
Нејмар суспендован!
Реприза финала Купа Француске, овога пута у Суперкупу, односно званично Трофеју шампиона. И то не у земљи Галских петлова, већ на самом истоку Кине, у Шенжену. Готово 10.000 километара далеко од места где ће се кроз седам дана закотрљати лопта у домаћем шампионату.

Свеци желе реванш управо за тај непријатан пораз доживљен у Паризу. Водио је ПСЖ с резултатом 2:0, Рен је успео да изједначи на 2:2 и да се одржи све до пенал лутрије. Тамо су гађали без грешке, а Парижани су у шестој серији направили кикс вредан пораза. Нкунку је промашио с креча и тако омогућио Рену да дође до великог изненађења. Клуб са Парка принчева је тако скинут с трона после дуге четири године владавине у овом такмичењу.

Што се тиче првенства, ПСЖ прошле сезоне није имао достојног ривала и све је решио много пре краја, али је у Лиги шампиона још једном доживео велико разочарење. Све скупа је то била скромна сезона и сада Свеци једноставно морају боље. Довели су штопера Абдуа Дијалоа из Дортмунда за 32.000.000 евра, исту суму богати власник Насер Ал-Келаифи платио је и за везњака Идрису Геја из Евертона, док је за Пабла Сарабију Севиљи искеширао 18.000.000. Без обештећења екипу је појачао Андер Ерера из Манчестер Јунајтеда. Отишли су углавном играчи који нису били у првом плану, плус Ђанлуиђи Буфон, Дани Алвес и Адријен Рабио, који није ни играо у другом делу сезоне.

Припремни период био је пун успона и падова за екипу коју предводи Томас Тухел. После убедљиве победе против Динама из Дрездена, уследила су два ремија, против Нирнберга и Интера, а повратак на победнички колосек уследио је након меча са Сиднејом. Са друге стране, Рен није блистао. Након два нерешена исхода против Селтика и младог тима Челсија, десили су се порази од Бреста и Лајпцига. Парижани ће наступити без Нејмара, који одрађује последњи меч суспензије, мада је прилично јасно да се не би нашао у комбинацији за тим и да је којим случајем могуће да игра.

Међусобни дуели Светаца и црвено-црних у претходних неколико година умели су да нам донесу изузетно велики број погодака. Тачније, само један од последњих осам остао је на маргини 0-2, а на шест од минулих седам двобоја пао је по гол на обе стране, уз три или више погодака.

СУПЕРКУП ФРАНЦУСКЕ

Субота

13.30: ПСЖ - Рен 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар