Nejmar suspendovan!

PSŽ juri trofej 10. 000 kilometara od kuće! Sveci se sastaju sa Renom u Šenženu, u borbi za Superkup Francuske.

Fudbal 03.08.2019 | 12:26
Nejmar suspendovan!
Repriza finala Kupa Francuske, ovoga puta u Superkupu, odnosno zvanično Trofeju šampiona. I to ne u zemlji Galskih petlova, već na samom istoku Kine, u Šenženu. Gotovo 10.000 kilometara daleko od mesta gde će se kroz sedam dana zakotrljati lopta u domaćem šampionatu.

Sveci žele revanš upravo za taj neprijatan poraz doživljen u Parizu. Vodio je PSŽ s rezultatom 2:0, Ren je uspeo da izjednači na 2:2 i da se održi sve do penal lutrije. Tamo su gađali bez greške, a Parižani su u šestoj seriji napravili kiks vredan poraza. Nkunku je promašio s kreča i tako omogućio Renu da dođe do velikog iznenađenja. Klub sa Parka prinčeva je tako skinut s trona posle duge četiri godine vladavine u ovom takmičenju.

Što se tiče prvenstva, PSŽ prošle sezone nije imao dostojnog rivala i sve je rešio mnogo pre kraja, ali je u Ligi šampiona još jednom doživeo veliko razočarenje. Sve skupa je to bila skromna sezona i sada Sveci jednostavno moraju bolje. Doveli su štopera Abdua Dijaloa iz Dortmunda za 32.000.000 evra, istu sumu bogati vlasnik Naser Al-Kelaifi platio je i za veznjaka Idrisu Geja iz Evertona, dok je za Pabla Sarabiju Sevilji iskeširao 18.000.000. Bez obeštećenja ekipu je pojačao Ander Erera iz Mančester Junajteda. Otišli su uglavnom igrači koji nisu bili u prvom planu, plus Đanluiđi Bufon, Dani Alves i Adrijen Rabio, koji nije ni igrao u drugom delu sezone.

Pripremni period bio je pun uspona i padova za ekipu koju predvodi Tomas Tuhel. Posle ubedljive pobede protiv Dinama iz Drezdena, usledila su dva remija, protiv Nirnberga i Intera, a povratak na pobednički kolosek usledio je nakon meča sa Sidnejom. Sa druge strane, Ren nije blistao. Nakon dva nerešena ishoda protiv Seltika i mladog tima Čelsija, desili su se porazi od Bresta i Lajpciga. Parižani će nastupiti bez Nejmara, koji odrađuje poslednji meč suspenzije, mada je prilično jasno da se ne bi našao u kombinaciji za tim i da je kojim slučajem moguće da igra.

Međusobni dueli Svetaca i crveno-crnih u prethodnih nekoliko godina umeli su da nam donesu izuzetno veliki broj pogodaka. Tačnije, samo jedan od poslednjih osam ostao je na margini 0-2, a na šest od minulih sedam dvoboja pao je po gol na obe strane, uz tri ili više pogodaka.

SUPERKUP FRANCUSKE

Subota

13.30: PSŽ - Ren 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar