Био је Пековићева жеља, а сад га је довела Звезда!

Из НБА на Мали Калемегдан – Браун нови кошаркаш Звезде! Амерички кошаркаш Лоренцо Браун ново је појачање Црвене звезде.  Шампион Србије и АБА лиге довео је пето велико појачање овог лета.

Кошарка 03.08.2019 | 15:55
Био је Пековићева жеља, а сад га је довела Звезда!
Браун, који је одиграо 103 НБА утакмице, са црвено-белима је потписао једногодишњи уговор и представљаће велико појачање за актуелног шампиона АБА и српске лиге у предстојећој сезони.

Двадесетосмогодишњи кошаркаш претходне две сезоне играо је за Торонто Репторсе, који су освојили НБА шампионат у години иза нас.

Ипак, Браун није био део екипе у плеј-офу, пошто је Канаду напустио у јануару, а остатак сезоне провео је играјући у Гуанџоу у Кини.

Поред Торонта, наступао је још за Филаделфију, Минесоту и Финикс, као и за бројне развојне тимове, а ово ће му бити прва епизода у Европи.

Браун је пето појачање Звезде овог лета, а претходно су у клуб дошли Дерик Браун, Џејмс Гист, Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић, док су уговоре продужили Били Берон, Стратос Перпероглу, Мо Фаје, Филип Човић, Бранко Лазић, Огњен Добрић и Бориша Симанић.

Браун покрива позицију плејмејкера, а у НБА на 103 одиграна меча има просек од три поена и две асистенције, за 11 минута на терену.



Лоренцо Браун (28 година, 196 цм) нови је члан Црвене звезде!

Реч је о плејмејкеру који може да игра и на позицији бека шутера, а посебно је занимљиво да је својевремено у Минесота Тимбервулвсима био саиграч Николе Пековића, који је јесени 2015, као председник Партизана, желео да га доведе у табор црно-белих.

Међутим, Браун се као и многи други амерички играчи тог "калибра" определио да не долази у Европу, већ да гради каријеру у својој земљи - што у НБА, што у развојној лиги - и у Кини.

Поред Минесоте, наступао је за Филаделфију, Финикс и претходне две сезоне за Торонто Репторсе, али са њима није освојио шампионски прстен, будући да су почетком јануара прекинули сарадњу.

Након тога је Браун други пут отишао на Далеки исток и завршио сезону у екипи Гвангџоу Лонг Лајонс.

На укупно 103 меча у НБА, просечно је на паркету проводио 11 минута и бележио 2,8 поена, 1,5 скокова и 1,8 асистенција, а ово ће му бити дебитантски наступ у европској клупској кошарци.

Као члан Репторса 905 био је МВП развојне лиге 2018. године, уз просечан учинак од 18,8 поена, 5,2 скокова и 8,8 асистенција.

Лорензо Браун је пето Звездино појачање овог лета, после крилног центра Дерика Брауна, бека Чарлса Џенкинса и центара Џејмса Гиста и Огњена Кузмића, који се тренутно опоравља од саобраћајне несреће.

Били Берон, Стратос Перпероглу, Бранко Лазић, Огњен Добрић, Филип Човић, Бориша Симанић и Мохамед Фаје потписали су нове уговоре, док се Никола Јовановић вратио са позајмице у Тренту.

Они ће уз Дејана Давидовца, Мајкла Оџа, Немању Ненадића и Алексу Раданова чинити екипу за одбрану трона у АБА лиги и повратнички наступ у Евролиги, после једне сезоне одсуства.

Појачање које се на Малом Калемегдану чекало цело лето коначно је стигло - нови плејмејкер Црвене звезде је Лоренцо Браун!

Црвена звезда од раних јутарњих часова на друштвеним мрежама најављује нову „циглу“ на зиду који је постао симбол пословања јадранског шампиона на летњој трансфер пијаци, а последња монтажа показује авион који лети из Торонта у Београд, да би на крају цигла добила иницијале "ЛБ" који јасно указују на то да је Лоренцо Браун нови играч црвено-белих. Убрзо је стигла и званична потврда!

Како се наводи на званичном клупском сајту, Лоренцо Браун је био прва жеља црвено-белих овог лета, а преговори су успешно окончани потписивањем једногодишњег уговора. 

Лоренцо Браун је висок 196 центиметара и основна позиција у тиму му је организатор игре. НБА каријеру почео је у дресу Филаделфије 2013. године, а током професионалне каријере наступао је и за Минесоту, Финикс, као и за њихове екипе у Развојној лиги. Током 2016. по први пут се, попут великог броја америких играча, отиснуо у Кину и наступао за екипу Жеиђанг Голден Булс, а најзапаженију ролу у НБА остварио је у Торонто Репторсима, актуелном шампиону НБА лиге за који је наступао и у протеклој сезони, пре него што се поново отиснуо у Кину у јануару ове године и потписао уговор са Гванжу Лајонсима.

Долазак у Црвену звезду биће први ангажман за Брауна, кога краси одличан преглед игре.

"Долазак Брауна велико је признање за клуб јер је амерички плеј међу бројним понудама изабрао Црвену звезду и изазов који доносе Евролига, одлична атмосфера на утакмицама српског клуба и одлични саиграчи који га очекују у црвено-белом дресу", стоји на званичном клупском сајту.

Лоренцо Браун ће највероватније затворити прелазни рок на Малом Калемегдану, мада остаје да се види да ли ће клуб реаговати и довести још једног центар уместо Огњена Кузмића. Црвена звезда је овог лета потписала Дерика Брауна, Џејмса Гиста, Чарлса Џенкинса и Огњена Кузмића, а уговоре су обновили Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Огњен Добрић, Били Берон, Мохамед Фаје и Стратос Перпероглу, чиме је обављен велики посао у прелазном року. Црвено-бели припреме које стартују за две седмице дочекују у потпуно спремном саставу! 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар