Bio je Pekovićeva želja, a sad ga je dovela Zvezda!

Iz NBA na Mali Kalemegdan – Braun novi košarkaš Zvezde! Američki košarkaš Lorenco Braun novo je pojačanje Crvene zvezde.  Šampion Srbije i ABA lige doveo je peto veliko pojačanje ovog leta.

Košarka 03.08.2019 | 15:55
Bio je Pekovićeva želja, a sad ga je dovela Zvezda!
Braun, koji je odigrao 103 NBA utakmice, sa crveno-belima je potpisao jednogodišnji ugovor i predstavljaće veliko pojačanje za aktuelnog šampiona ABA i srpske lige u predstojećoj sezoni.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš prethodne dve sezone igrao je za Toronto Reptorse, koji su osvojili NBA šampionat u godini iza nas.

Ipak, Braun nije bio deo ekipe u plej-ofu, pošto je Kanadu napustio u januaru, a ostatak sezone proveo je igrajući u Guandžou u Kini.

Pored Toronta, nastupao je još za Filadelfiju, Minesotu i Finiks, kao i za brojne razvojne timove, a ovo će mu biti prva epizoda u Evropi.

Braun je peto pojačanje Zvezde ovog leta, a prethodno su u klub došli Derik Braun, Džejms Gist, Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić, dok su ugovore produžili Bili Beron, Stratos Perperoglu, Mo Faje, Filip Čović, Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Boriša Simanić.

Braun pokriva poziciju plejmejkera, a u NBA na 103 odigrana meča ima prosek od tri poena i dve asistencije, za 11 minuta na terenu.



Lorenco Braun (28 godina, 196 cm) novi je član Crvene zvezde!

Reč je o plejmejkeru koji može da igra i na poziciji beka šutera, a posebno je zanimljivo da je svojevremeno u Minesota Timbervulvsima bio saigrač Nikole Pekovića, koji je jeseni 2015, kao predsednik Partizana, želeo da ga dovede u tabor crno-belih.

Međutim, Braun se kao i mnogi drugi američki igrači tog "kalibra" opredelio da ne dolazi u Evropu, već da gradi karijeru u svojoj zemlji - što u NBA, što u razvojnoj ligi - i u Kini.

Pored Minesote, nastupao je za Filadelfiju, Finiks i prethodne dve sezone za Toronto Reptorse, ali sa njima nije osvojio šampionski prsten, budući da su početkom januara prekinuli saradnju.

Nakon toga je Braun drugi put otišao na Daleki istok i završio sezonu u ekipi Gvangdžou Long Lajons.

Na ukupno 103 meča u NBA, prosečno je na parketu provodio 11 minuta i beležio 2,8 poena, 1,5 skokova i 1,8 asistencija, a ovo će mu biti debitantski nastup u evropskoj klupskoj košarci.

Kao član Reptorsa 905 bio je MVP razvojne lige 2018. godine, uz prosečan učinak od 18,8 poena, 5,2 skokova i 8,8 asistencija.

Lorenzo Braun je peto Zvezdino pojačanje ovog leta, posle krilnog centra Derika Brauna, beka Čarlsa Dženkinsa i centara Džejmsa Gista i Ognjena Kuzmića, koji se trenutno oporavlja od saobraćajne nesreće.

Bili Beron, Stratos Perperoglu, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Filip Čović, Boriša Simanić i Mohamed Faje potpisali su nove ugovore, dok se Nikola Jovanović vratio sa pozajmice u Trentu.

Oni će uz Dejana Davidovca, Majkla Odža, Nemanju Nenadića i Aleksu Radanova činiti ekipu za odbranu trona u ABA ligi i povratnički nastup u Evroligi, posle jedne sezone odsustva.

Pojačanje koje se na Malom Kalemegdanu čekalo celo leto konačno je stiglo - novi plejmejker Crvene zvezde je Lorenco Braun!

Crvena zvezda od ranih jutarnjih časova na društvenim mrežama najavljuje novu „ciglu“ na zidu koji je postao simbol poslovanja jadranskog šampiona na letnjoj transfer pijaci, a poslednja montaža pokazuje avion koji leti iz Toronta u Beograd, da bi na kraju cigla dobila inicijale "LB" koji jasno ukazuju na to da je Lorenco Braun novi igrač crveno-belih. Ubrzo je stigla i zvanična potvrda!

Kako se navodi na zvaničnom klupskom sajtu, Lorenco Braun je bio prva želja crveno-belih ovog leta, a pregovori su uspešno okončani potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora. 

Lorenco Braun je visok 196 centimetara i osnovna pozicija u timu mu je organizator igre. NBA karijeru počeo je u dresu Filadelfije 2013. godine, a tokom profesionalne karijere nastupao je i za Minesotu, Finiks, kao i za njihove ekipe u Razvojnoj ligi. Tokom 2016. po prvi put se, poput velikog broja amerikih igrača, otisnuo u Kinu i nastupao za ekipu Žeiđang Golden Buls, a najzapaženiju rolu u NBA ostvario je u Toronto Reptorsima, aktuelnom šampionu NBA lige za koji je nastupao i u protekloj sezoni, pre nego što se ponovo otisnuo u Kinu u januaru ove godine i potpisao ugovor sa Gvanžu Lajonsima.

Dolazak u Crvenu zvezdu biće prvi angažman za Brauna, koga krasi odličan pregled igre.

"Dolazak Brauna veliko je priznanje za klub jer je američki plej među brojnim ponudama izabrao Crvenu zvezdu i izazov koji donose Evroliga, odlična atmosfera na utakmicama srpskog kluba i odlični saigrači koji ga očekuju u crveno-belom dresu", stoji na zvaničnom klupskom sajtu.

Lorenco Braun će najverovatnije zatvoriti prelazni rok na Malom Kalemegdanu, mada ostaje da se vidi da li će klub reagovati i dovesti još jednog centar umesto Ognjena Kuzmića. Crvena zvezda je ovog leta potpisala Derika Brauna, Džejmsa Gista, Čarlsa Dženkinsa i Ognjena Kuzmića, a ugovore su obnovili Branko Lazić, Filip Čović, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Bili Beron, Mohamed Faje i Stratos Perperoglu, čime je obavljen veliki posao u prelaznom roku. Crveno-beli pripreme koje startuju za dve sedmice dočekuju u potpuno spremnom sastavu! 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar