Меси суспендован на три мјесеца!

Лионел Меси неће моћи да игра за Аргентину у наредна три месеца, саопштио је КОНМЕБОЛ.  Језик за зубе! Меси "лајао", ЦОНМЕБОЛ га казнио! Најбољи аргентински фудбалер добио је тромесечну забрану играња за репрезентацију и новчану казну у износу од 50. 000 долара.

Фудбал 03.08.2019 | 17:30
Меси суспендован на три мјесеца!
Аргентински фудбалер суспендован је од стране Јужноамеричке фудбалске федерације због коментара на Копа Америци.

"Не морамо да будемо део ове корупције. Показали су мањак поштовања према нама током читавог турнира. Нажалост, корупција и судије нам не дозвољавају да уживамо у фудбалу, уништили су све", рекао је тада Меси.

Аргентина је у полуфиналу Копа Америке поражена од Бразила 2:0, док је у мечу за треће место Меси искључен у 37. минуту, после чега је и уследио оштар коментар на рачун челних људи КОНМЕБОЛ.

По многима најбољи фудбалер свих времена има седам дана да уложи жалбу.

Суспензија значи да Меси неће моћи да игра за Аргентину против Чилеа, Мексика и Немачке у септембру и октобру.

Јужноамеричка фудбалска конфедерација (ЦОНМЕБОЛ) санкционисала је Лионела Месија због увредљивих коментара на рачун те организације и Бразила, после неуспеха Аргентине на овогодишњем Купу Америке.

Меси је првобитно био кажњен једном утакмицом неиграња и са 1.500 долара, након црвеног картона у мечу за треће место против Чилеа (2:1).

Међутим, ЦОНМЕБОЛ је накнадно утврдио да изјаве петоструког освајача Златне лопте заслужују драстичнију казну.

Меси је после пораза у полуфиналу од домаћина (2:0), уз неколико сумњивих судијских одлука, рекао да је цело такмичење намештено, да "ЦОНМЕБОЛ ради у интересу Бразила" и да велики ривал "мора да освоји титулу на свом терену".

Меси је из револта чак одбио да прими бронзану медаљу са турнира.

Он неће имати право наступа у пријатељским мечевима са Чилеом, Мексиком и Немачком, али ће издржати казну до пролећа, када почињу јужноамеричке квалификације за Светско првенство у Катару. Само ће меч првог кола (парови још нису одређени) морати да пропусти због поменутог искључења на Купу Америке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар