Mesi suspendovan na tri mjeseca!

Lionel Mesi neće moći da igra za Argentinu u naredna tri meseca, saopštio je KONMEBOL.  Jezik za zube! Mesi "lajao", CONMEBOL ga kaznio! Najbolji argentinski fudbaler dobio je tromesečnu zabranu igranja za reprezentaciju i novčanu kaznu u iznosu od 50. 000 dolara.

Fudbal 03.08.2019 | 17:30
Mesi suspendovan na tri mjeseca!
Argentinski fudbaler suspendovan je od strane Južnoameričke fudbalske federacije zbog komentara na Kopa Americi.

"Ne moramo da budemo deo ove korupcije. Pokazali su manjak poštovanja prema nama tokom čitavog turnira. Nažalost, korupcija i sudije nam ne dozvoljavaju da uživamo u fudbalu, uništili su sve", rekao je tada Mesi.

Argentina je u polufinalu Kopa Amerike poražena od Brazila 2:0, dok je u meču za treće mesto Mesi isključen u 37. minutu, posle čega je i usledio oštar komentar na račun čelnih ljudi KONMEBOL.

Po mnogima najbolji fudbaler svih vremena ima sedam dana da uloži žalbu.

Suspenzija znači da Mesi neće moći da igra za Argentinu protiv Čilea, Meksika i Nemačke u septembru i oktobru.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) sankcionisala je Lionela Mesija zbog uvredljivih komentara na račun te organizacije i Brazila, posle neuspeha Argentine na ovogodišnjem Kupu Amerike.

Mesi je prvobitno bio kažnjen jednom utakmicom neigranja i sa 1.500 dolara, nakon crvenog kartona u meču za treće mesto protiv Čilea (2:1).

Međutim, CONMEBOL je naknadno utvrdio da izjave petostrukog osvajača Zlatne lopte zaslužuju drastičniju kaznu.

Mesi je posle poraza u polufinalu od domaćina (2:0), uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka, rekao da je celo takmičenje namešteno, da "CONMEBOL radi u interesu Brazila" i da veliki rival "mora da osvoji titulu na svom terenu".

Mesi je iz revolta čak odbio da primi bronzanu medalju sa turnira.

On neće imati pravo nastupa u prijateljskim mečevima sa Čileom, Meksikom i Nemačkom, ali će izdržati kaznu do proleća, kada počinju južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru. Samo će meč prvog kola (parovi još nisu određeni) morati da propusti zbog pomenutog isključenja na Kupu Amerike.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar