Одустала од пера: Прави слаткише

Требињка Наташа Ћурчић је свој дјевојачки сан да постане новинар зауставила због брака у коме је родила четворо дјеце, а касније је од новинарства и потпуно одустала због занимања чији су узрочник опет била дјеца - прављења торта и слаткиша, у чему је данас експерт.

Република Српска 03.08.2019 | 08:31
Одустала од пера: Прави слаткише
"Све је почело доласком на свијет мојих четворо дјеце, од којих се најстарија Ивана родила на почетку рата, у избјеглиштву у Никшићу, другу кћерку сам родила у Суботици, а трећу кћерку и сина у Требињу. С обзиром на то да је то било ратно и поратно вријеме, жељела сам да их што више увесељавам слаткишима, нарочито тортама за рођендане, које сам онда почела да украшавам и тако је кренуло", прича Наташа.

Било је ту, признаје, почетничких грешака, расипања фондана за украшавање па се и данас деси да јој нека смјеса не успије, али је она једноставно баци и направи другу, која буде идеална, тако да све торте које прави по наруџбама буду прелијепе и маштовите у толикој мјери да још није имала незадовољну муштерију.

Немогуће је, каже, избројати колико је торти изашло из њене кухиње, у којој јој помажу дјеца, а једна кћерка се усавршила у Италији и професионални је посластичар, тако да се улоге већ полако мијењају и Наташа сада учи од ње.

"Чак ми и син помаже, а највише воли обликовати куглице на штапићима, популарни цаке попс. С обзиром на то да је перфекциониста - сваки му буде једнак", каже Наташа, по чијој причи прављење и обликовање колача изгледа тако једноставно.



Њени мафини су јединствени и декорисани с толико укуса да ономе ко их једе просто буде жао да их загризе и тако наруши њихов јединствени склад.

Каже да јој то често говоре муштерије које код ње наруче торте, а такве комплименте је добијала и од цијеле екипе која је радила на филму Емира Кустурице "На млијечном путу".

За све њих је, како се присјећа, пуне три године колико су снимали у Требињу правила рођенданске торте, које би они, готово као по правилу, увијек наручивали у задњи час, али је ипак све стизала.

"Редале су се торте са црвеним тепихом, са филмском траком, палминим гранчицама, а за Слободу Мићаловић сам направила торту са ликом дјевојчице која скаче, што је требало да симболизује њену улогу у филму", наводи даље Наташа.

У њеној кући, како рече на крају, увијек има слаткиша и сви укућани их воле. Нису им досадили нити је Наташи досадило да их прави ваљда због тога што је, како каже, у њима увијек главни састојак чиста љубав.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

млијечна стаза

03.08.2019 07:07

Фантастично, да живиш негдје у Европи до сада не би знала шта са послом и гдје потрошити зарађене паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

03.08.2019 07:31

Ах, колаци, колаци! Превисе слаткиса нудимо својој дјеци. Превисе могуцности за опадање имунитета, трапавост ... Камо среце да поцнемо да се бавимо "здравом" храном (поврце, поврце, поврце, риба, немасно месо ...), а не тортама. Тада нам дјеца не би имала "слауфцице" око струка и не би изгледала као бумбарцици, а да не говоримо о оном највазнијем - здрављу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

03.08.2019 08:46

Шећер није здрав,ма какви колачи какве торте,али бизнис је бизнис.

ОДГОВОРИТЕ